Συνταγή Για Τέλειο Κουρκούτι Μπακαλιάρου Σε Αναλυτικό Βίντεο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Συνταγή Για Τέλειο Κουρκούτι Μπακαλιάρου Σε Αναλυτικό Βίντεο


Το κουρκούτι είναι ένας χυλός από αλεύρι, νερό, αλάτι όπου μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά όπως μαγιά, μπίρα, αυγό και μυρωδικά....

Δίνει ξεχωριστή γεύση, χρυσαφένια και τραγανή κρούστα σε λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, θαλασσινά όπως σουπιές, καλαμαράκια και στα ψάρια, όπως στον μπακαλιάρο.

Μυστικά για τέλειο τηγάνισμα με κουρκούτι

Πρέπει να έχουμε στεγνώσει πολύ καλά τον μπακαλιάρο ή τα λαχανικά πριν τα περάσουμε από το κουρκούτι.

Για να κολλήσει το κουρκούτι καλύτερα, αλευρώνουμε πρώτα τον μπακαλιάρο.
Για επιτυχημένο τηγάνισμα το κουρκούτι πρέπει να είναι κρύο. Αφήνουμε, λοιπόν, τον χυλό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Στη μόνη περίπτωση που χρησιμοποιούμε το κουρκούτι αμέσως είναι αν έχουμε προσθέσει σε αυτό κρύα μπίρα.

Το σωστό κουρκούτι πρέπει να είναι ένας χυλός σχετικά σφιχτός που δεν θα ρέει από το κουτάλι που χρησιμοποιήσαμε για την ανάμειξη των υλικών, αλλά θα πέφτει απαλά.
Αν το κουρκούτι είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αντιθέτως, αν το κουρκούτι είναι πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό.

Για πιο εύγεστο αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο κουρκούτι διάφορα μπαχαρικά όπως πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κάρι ή κύμινο, αλλά και ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, δυόσμο και μέντα.

Για το τηγάνισμα, χρησιμοποιούμε σπορέλαιο για ένα πιο ελαφρύ και τραγανό αποτέλεσμα. Πριν αρχίσουμε το τηγάνισμα, θα πρέπει να έχουμε βάλει το λάδι μας σε ένα βαθύ τηγάνι και να το αφήσουμε να κάψει καλά. Αν τηγανίζουμε θαλασσινά (π.χ. καλαμαράκια) ή λαχανικά (π.χ. κολοκυθάκια) τα λαχανικά, τα ψάρια ή τα θαλασσινά λίγα λίγα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα με τρυπητή κουτάλα και από τις δυο πλευρές.

Πριν τα σερβίρουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το περιττό λάδι.

Δείτε τη συνταγή για μπακαλιάρο τηγανητό με τραγανή κρούστα και τηγανητές πατάτες:



mamapeinao.gr

http://mati-grnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες