350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αγγούρια
2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι, κατά βούληση
1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τα αγγούρια.
Τρίβουμε το αγγούρι, βάζουμε σε μία πετσέτα και στραγγίζουμε καλά για να βγάλει τα υγρά του.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.
Σκεπάζουμε το τζατζίκι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες, ώστε τα υλικά να βγάλουν όλη τη γεύση και τα αρώματά τους.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...
Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.