Παπαρδέλες Με Κοτόπουλο Αλά Κρεμ Από Τον Άκη Πετρετζίκη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

Παπαρδέλες Με Κοτόπουλο Αλά Κρεμ Από Τον Άκη Πετρετζίκη


 Παπαρδέλες Με Κοτόπουλο Αλά Κρεμ Συστατικά....

    400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
    2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 2 κ.σ.)
    αλάτι
    πιπέρι
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    1 κόκκινη πιπεριά
    1 κίτρινη πιπεριά
    3 σκ. σκόρδο
    2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
    2 κ.σ. βούτυρο
    50 γρ. κονιάκ
    150 γρ. νερό
    150 γρ. κρέμα γάλακτος
    200 γρ. τυρί κρέμα
    1 κύβο κότας
    500 γρ. παπαρδέλες, βρασμένες για 2 λεπτά λιγότερο από της οδηγίες της συσκευασίας
    60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

    1 κ.σ. θυμάρι
    πιπέρι
    flakes παρμεζάνας

 Μέθοδος Εκτέλεσης

    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
    Κόβουμε τα μανιτάρια σε 4 κομμάτια.
    Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε 

μέχρι να πέσει ο όγκος τους και πάρουν χρώμα.
    Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
    Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα.
    Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
    Βάζουμε ξανά το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες 0,5 εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε το νερό, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
    Βάζουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί και να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
    Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Έχουμε έτοιμες βρασμένες παπαρδέλες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.
    Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
    Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, πιπέρι και flakes παρμεζάνας.   akis

http://mati-grnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες