Χταπόδι Με Σάλτσα Μουστάρδας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουνίου 10, 2017

Χταπόδι Με Σάλτσα Μουστάρδας


Χταπόδι Με Σάλτσα Μουστάρδας-Υλικά για 4-5 άτομα....

1 μεγάλο χταπόδι γύρω στο 1 κιλό
2 κουτ σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ πικάντικη μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
1 κοφτό κουτ σούπας ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Καθαρίζετε το χταπόδι από τα εντόσθια και το ράμφος του.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και 2 κουτ σούπας ξύδι και βράζετε το χταπόδι για 20 λεπτά.
Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ταυτοχρόνως.
Ρίχνετε τα κομματάκια χταποδιού και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και ένα φλιτζ. τσαγιού νερό , μπόλικο πιπέρι και λίγο αλάτι και βράζετε σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για ½ ώρα περίπου και μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Το σερβίρετε σε πιατέλα. Συνοδέψτε το με μια πράσινη ξυδάτη σαλάτα ή και ένα λευκό πιλάφι.

eliasmamalakis.gr

matigr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες