Ο Άρειος Πάγος στο πλευρό του Κεφαλαίου....Να δουλεύουμε τσάμπα και να λέμε ευχαριστώ! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2017

Ο Άρειος Πάγος στο πλευρό του Κεφαλαίου....Να δουλεύουμε τσάμπα και να λέμε ευχαριστώ!


Του Βασίλη Πολυχρόνη

Άρειος Πάγος:"Η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας"!...

Καμιά κατάπληξη δεν πρέπει να μας προξενεί αυτή η απόφαση.Απλώς,η δικαιοσύνη εξυπηρετεί με τις αποφάσεις της το σύστημα και νομιμοποιεί τη φιλοσοφία των μνημονίων,η οποία φιλοσοφία στηρίζεται στην πλήρη απορρύθμιση των όποιων εργασιακών σχέσεων προς όφελος του εργοδότη και την εφαρμογή της λεγόμενης εσωτερικής υποτίμησης.Έτσι,χωρίς δικαιώματα, ο εργαζόμενος ή ο εν δυνάμει εργαζόμενος αναγκάζεται να δεχθεί μείωση μισθών, πληρωμή με κουπόνια ή ακόμα ακόμα και μη πληρωμή! Αυτό με τη σειρά του φέρνει τη μείωση ασφαλιστικών εισπράξεων που με τη σειρά της φέρνει τη μείωση των συντάξεων. Από τη στιγμή που το εισόδημα μειώνεται ξεκινάει η πίεση προς την κινητή και ακίνητη περιουσία που χάνονται για ψίχουλα.Όλο αυτό επιφέρει την εσωτερική υποτίμηση και...τους πανηγυρισμούς (δεξιών και "αριστερών" νεοφιλελέδων) για την "επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος"!

Αυτή η ακολουθία,αυτή η πολιτική που σκοπό έχει την φτωχοποίηση και την οικονομική υποταγή του λαού στο κεφάλαιο ανατρέπεται μόνο με ριζοσπαστικά μέτρα:

Αθέτηση του χρέους, μη πληρωμή τοκοχρεολυσίων με στόχο τη διαγραφή του,εθνικοποίηση και κοινωνικός έλεγχος του τραπεζικού συστήματος,υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,ανάπτυξη και εφαρμογή ριζοσπαστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, πορεία σύγκρουσης και ρήξης με τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, νέο Σύνταγμα που θα ικανοποιεί το λαό κι όχι τους ολιγάρχες. Όλα τα άλλα του στυλ "μένουμε μέσα για να αλλάξουμε την Ευρώπη","προξενούμε ρωγμές στο σύστημα" ή "μετά το...Μπρεστ Λιτόφσκ προχωράμε για την αλλαγή" είναι της κατηγορίας..."λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα"!

Πηγή:anemosantistasis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες