Πάτρα: Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Πάτρα: Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή


Ανοιχτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, ως πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, με τους εμποροϋπαλλήλους να έχουν προκηρύξει απεργία....

Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας συμμετέχει στην απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο στις 16 Ιουλίου, διοργανώνοντας παράλληλα, συγκέντρωση στις 9.00 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

“Η Κυριακή αυτή είναι άλλη μια Κυριακή που οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να λείπουν από τις οικογένειές τους, για να βγάλουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου.

Μην τους το επιτρέψουμε!

Η τελευταία αξιολόγηση έκλεισε με προαπαιτούμενο την πλήρη κατάργηση της κυριακής αργίας, γι΄αυτό και ψήφισαν νόμο που καταργεί για κάποιες τουριστικές ζώνες την κυριακή αργία από τον Μάιο ώς τον Οκτώβριο. Επειδή η Αχαΐα προς το παρόν δεν είναι μέσα σε αυτές τις τουριστικές ζώνες δεν σημαίνει ότι δεν θα απελευθερωθεί ποτέ. Το πουλόβερ ξυλώνεται σιγά-σιγά.

Επίσης επειδή κάποιοι εργοδότες σαν τον Σκλαβενίτη, ή σαν κάποια «ντόπια» σούπερ μάρκετ, δήλωναν ότι δεν θέλουν να ανοίγουν κυριακές ή δεν ανοίγουν όλες τις κυριακές, δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα έτσι. Οι διαφοροποιήσεις αυτές έχουν να κάνουν με τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και όχι γιατί ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους. Παράλληλα θέλουν να χτίσουν το «φιλεργατικό» τους προφίλ.

Ήδη και κάποιοι μεγαλοεργοδότες όπως ο Α.Β. Βασιλόπουλος που το προηγούμενο διάστημα έβγαιναν στα κεραμίδια δηλώνοντας «καλές είναι οι 8, τι τις θέλουμε τις 32», παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων τώρα ανοίγουν όλες τις κυριακές σε κάποιες περιοχές (Ωρωπός, Ν. Μάκρη).

Η κατάργηση της κυριακής αργίας έρχεται να προστεθεί στις σπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις που έχουν καθιερωθεί σήμερα.

Ήδη στον κλάδο του εμπορίου κυριαρχούν οι κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, οι δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα, οι εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, συνεχής εναλλαγή βάρδιας, τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται για λιγότερο. Επίσης είναι δεκάδες αυτοί που μένουν απλήρωτοι.

Αυτή την κυριακή δίνουμε μια μεγάλη μάχη. 9 το πρωί συγκεντρωνόμαστε πλατεία γεωργίου. Καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να κάνουν το βήμα, να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας.

Παλεύουμε από κοινού εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι και διεκδικούμε:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι κατασχέσεις .

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Να μην λείψει κανείς από τον αγώνα.

Η Κυριακή αργία δεν μπαίνει στα μουσεία”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες