Και τώρα ο λόγος στα.. «κοράκια» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2017

Και τώρα ο λόγος στα.. «κοράκια»



Για ένα κομμάτι ψωμί «χαρίζονται» ακίνητα για χρέη προς το Δημόσιο
Μια ανάσα πριν πέσουν οι υπογραφές των συναρμοδίων υπουργών βρίσκονται οι εισπρακτικές εταιρείες της ΑΑΔΕ για να βάλουν μπρος τις μηχανές και να βγάλουν «στο σφυρί», κατοικίες, οικόπεδα, καταστήματα, αγροτεμάχια και αποθήκες, για ένα κομμάτι ψωμί....

Έως τώρα η πρακτική των πλειστηριασμών για χρέη στην Εφορία δεν ήταν αποτελεσματική καθώς σε όσες περιπτώσεις -κυρίως μεγάλων οφειλετών- έβγαιναν προγράμματα πλειστηριασμών, ως επί το πλείστον κηρύσσονταν άγονοι. Κι αυτό επειδή βάσει του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η τιμή εκκίνησης ήταν η αντικειμενική αξία των ακινήτων, η οποία σε αυτή την περίπτωση λειτουργούσε ως «ασπίδα» και απέτρεπε τα «κοράκια» να «χτυπήσουν» σε εξευτελιστικές τιμές τα ακίνητα των φορολογουμένων. Όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν.

Τώρα οι πλειστηριασμοί ακινήτων και για τα χρέη προς το Δημόσιο -ήδη ισχύει για χρέη προς τράπεζες- θα γίνονται με βάση την εμπορική τιμή των ακινήτων. Και ποιος θα ορίζει αυτή την τιμή;Ποιος δηλαδή θα καταφέρει αυτό που δεν μπορούν να καταφέρουν εδώ και τουλάχιστον δυόμισι χρόνια οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι εμπορικές με τις αντικειμενικές αξίες;Αναρωτιόμαστε εμείς,αλλά ποιος ακούει και ποις να παρέμβει στα ούτως ή άλλως δρομολογηθέντα.

Μόλις υπογραφεί αυτή η Απόφαση, δεν θα γίνει γνωστό μόνο το πώς και ποιος θα υπολογίζει την εμπορική αξία ενός ακίνητου, αλλά θα ενεργοποιηθεί και η αλλαγή για τους πλειστηριασμούς, κι αυτό σημαίνει πολύ απλά πως όποιο ακίνητο κατάσχεται εφεξής για χρέη προς το Δημόσιο θα μπορεί να βγει στο «σφυρί» σε «σκοτωμένη» τιμή. .Αντιλαμβάνεται κανείς τον άγριο χαραχτήρα αυτής της επιδρομής.

Σημειωτέον ότι, ήδη από τις αρχές του 2016, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη έναντι ιδιωτών υπολογίζονται με βάση τις εμπορικές τους αξίες, οι οποίες από το 2007 έως σήμερα έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 40%.

moriasnews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες