Κόρινθος: «Βουτιά» στη κατανάλωση βενζίνης (video) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017

Κόρινθος: «Βουτιά» στη κατανάλωση βενζίνης (video)


Πρωτοφανής μείωση στη ζήτηση βενζίνης ύψους 20-40% παρατηρήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Κόρινθο....

ο οποίος αναμένει και αύξηση αυτού του ποσοστού.Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Δασκαλόπουλος, φαίνεται πως υπάρχει κίνηση στα βενζινάδικα, με αυτοκίνητα να έρχονται και να φεύγουν, ενώ στη πραγματικότητα τα ποσά που καταναλώνουν σε ότι αφορά την βενζίνη δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ. Παράλληλα, η τιμή της βενζίνης θεωρείται προσιτή συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης παραμένει ακριβή για τη τσέπη του κόσμου.

Οι μετακινήσεις των πολιτών με οχήματα έχουν περιοριστεί ενώ η ποσότητα καυσίμου που καταναλώνουν είναι όση χρειάζεται για τα απολύτως αναγκαία δρομολόγια. Το φαινόμενο αυτό έχει πλήξει τις σχετικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα μέσα στην τελευταία εξαετία να έχει διακοπεί η λειτουργία 3.000 πρατηρίων υγρών καυσίμων και έξι εταιρειών εμπορίας, οδηγώντας στην απώλεια 15 χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ όλες σχεδόν οι υπόλοιπες εταιρείες παρουσίασαν αρνητικά αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, τα έσοδα του κράτους από τα καύσιμα από το 2011 υποχωρούν συνολικά κατά 25%και ανά προϊόν κατά 32% στις βενζίνες, 14% στο ντίζελ κίνησης και 30% στο πετρέλαιο θέρμανσης. Γενικά, στην αγορά εκτιμούν ότι η πτώση θα συνεχιστεί, ενώ ανεπίσημα στοιχεία, κάνουν λόγο ακόμη και για διψήφια μείωση στους όγκους των πωλήσεων ντίζελ, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Ευάγγελος Κόκκινος


moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες