Τσίπρας: «Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ο πιο άδικος φόρος» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017

Τσίπρας: «Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ο πιο άδικος φόρος»

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ο πιο άδικος φόρος», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ. Είναι άδικος, είπε, για τους μικροιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά όχι για όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Υπάρχει ένα πρόβλημα, σημείωσε, επειδή λόγω της κρίσης δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πουλήσουν τα ακίνητά τους, αλλά σιγά –σιγά πρόσθεσε αρχίζει να κινείται η αγορά ακινήτων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα συνολικά έσοδα του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να αλλάξουν, καθώς υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές, αλλά για το 2020 η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μία μείωση της συνολικής επιβάρυνσης για τους πολίτες.

Είπε, επίσης, ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην κατανομή του φόρου στους ιδιοκτήτες ακινήτων, λόγω της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές.

«Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση πέρυσι μιας εσωτερικής αναδιάρθρωσης στο φόρο του ΕΝΦΙΑ τον Νοέμβριο του 2016, δηλαδή πιο δίκαιη κατανομή", είπε ο πρωθυπουργός.

enoikonomia.gr

Η κωλοτούμπα του αιώνα!
ΔΕΘ 2017: Δεν είναι ο πιο άδικος φόρος ο ΕΝΦΙΑ.
ΔΕΘ 2014: Παράλογος ο ΕΝΦΙΑ, θα τον καταργήσουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες