Τέλος ο Σόιμπλε από το Γερμανικό Οικονομικών. Φόβοι για πιο σκληρό υπουργό από το FDP - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Τέλος ο Σόιμπλε από το Γερμανικό Οικονομικών. Φόβοι για πιο σκληρό υπουργό από το FDP

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε… μετακομίζει! Ο «σκληρός» του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ετοιμάζεται να γίνει πρόεδρος της γερμανικής Βουλής! Κι αν αυτό μοιάζει σαν μια «καλή» είδηση για την Ελλάδα, ίσως θα χρειαστεί να… το ξανά σκεφτεί κανείς πριν πανηγυρίσει. Στην Γερμανία, πάντως, ο λόγος αυτής της μετακίνησης λέγεται πως έχει να κάνει με τους ακροδεξιούς του AFD…

Ο Σόιμπλε είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Bundestag, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου. Αυτό επισήμανε ο Φόλκερ Κάουντερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Άγγελας Μέρκελ, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Κάουντερ δήλωσε ακόμη το εξής: Πως η κεντροδεξιά συμμαχία CDU/CSU θα προτείνει τον Σόιμπλε ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος την 17η Οκτωβρίου.

Τις πληροφορίες μεταφέρει η εφημερίδα Bild, η οποία μετέδωσε και την αρχική είδηση. Δημοσίευμά της κάνει λόγο για την επερχόμενη πρόταση της συμμαχίας, στις 17 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα πως θα την κάνουν οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φόλκερ Κάουντερ και Αλεξάντερ Ντόμπριντ. 

Ο ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κρίστιαν Λίντνερ, ανέφερε σε ένα tweet που έστειλε το εξής: Ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Μπούντεσταγκ.

Πάντως, αν τελικά στο υπουργείο Οικονομικών δεν παραμείνει ο Σόιμπλε αλλά το αναλάβει κάποιος από το κόμμα των Φιλελευθέρων, αυτό δεν συνιστά μια καλή εξέλιξη για την Ελλάδα.

Κι αυτό διότι οι Φιλελεύθεροι έχουν πιοσκληρή στάση απέναντι στο ελληνικό ζήτημα απ’ ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ… 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή:anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες