«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» Καταγγέλλει το ενδεχόμενο λουκέτου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2017

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» Καταγγέλλει το ενδεχόμενο λουκέτου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου

Ανακοίνωση σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, εξέδωσε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ). Τονίζει πως «οι σεισμικές δονήσεις που έπληξαν το 2014 το νησί, δημιούργησαν προβλήματα και στο κτίριο που στέγαζε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου, με αποτέλεσμα, να μετεγκατασταθεί σε κοντέινερ - οικίσκους με απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες για τη διαβίωση του προσωπικού, καταστάσεις στις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά με παρεμβάσεις μας». Μάλιστα, οι διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς δόθηκαν για αποκατάσταση του προβλήματος υπήρξαν πολλές, αλλά έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης μέχρι και σήμερα.
Όπως σημειώνει η ΕΑΚΠ, «η ήδη ελλειμματική κατάσταση σε μόνιμο προσωπικό που αντιμετώπιζε και η συγκεκριμένη υπηρεσία, ιδιαίτερα σε μόνιμο προσωπικό με την ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων, επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη στελέχωση των ΠΥ των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της "Fraport", κατάσταση που, συνδυαστικά των υπολοίπων, διόγκωσε τα προβλήματα και έβαλε εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας. Και αυτό το γεγονός είχε αναδειχτεί εγκαίρως από την ΕΑΚΠ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, λόγω της μεγάλης έλλειψης σε μόνιμο προσωπικό όπως αυτό περιγράφεται παραπάνω και επειδή στους συναδέλφους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης δεν έχουν δοθεί επιπρόσθετες ώρες εργασίας (υπερωρίες, εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες - τις Κυριακές και εξαιρέσιμες), με τις διαθέσιμες να εξαντλούνται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017, δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου».
Έτσι, η ΕΑΚΠ, «αντιλαμβανόμενη πλήρως τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι συνάδελφοί μας, αλλά και το πλήγμα που θα αποτελέσει για την πυρασφάλεια της περιοχής μια τέτοια εξέλιξη, παρενέβη μέσω εκπροσώπου της στο διοικητή Περιφερειακών Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων  Νήσων, ζητώντας διευκρινήσεις γύρω από τα διαλαμβανόμενα. Ο διοικητής μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει, μέσω νομοθετικής παρέμβασης η οποία πιθανόν να υλοποιηθεί σήμερα, γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν περαιτέρω ώρες εργασίας στους συναδέλφους ΠΠΥ που υπηρετούν σε περιοχές όπου εδρεύουν αεροδρόμια. Ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί και δεν βρεθεί λύση σχετικά με το πρόβλημα προσωπικού στο ΠΚ Ληξουρίου, τότε θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας του».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «οι πολλαπλές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί της Κεφαλονιάς όπως και άλλες περιοχές της χώρας, έχοντας ως επακόλουθο μεγάλες καταστροφές, τραυματισμούς και το θάνατο ενός πυρόσβεση, απ’ ότι φαίνεται δεν αποτέλεσαν μάθημα για την πολιτεία».
Έτσι, η ΕΑΚΠ:
  • «Καταγγέλλει, την υποστελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της χώρας, τις εργασιακές σχέσεις τεσσάρων ταχυτήτων του προσωπικού της Πυροσβεστικής, την ομηρία των ΠΠΥ και συμβασιούχων συναδέλφων, όπως και τις μεθοδεύσεις και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία υλοποιεί τους σχεδιασμούς για νέα υποβάθμιση και συρρίκνωση της πυρασφάλειας της χώρας.
  • Σημαίνει γενικό συναγερμό σε κάθε φορέα και σε όλους τους συναδέλφους για να αντιταχθούν στα επικίνδυνα παιχνίδια που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε βάρος της πυρασφάλειας του λαού της χώρας.
  • Εμμένει στην προσπάθειά της να οργανώσει τον αγώνα των πυροσβεστών, στη βάση της ενότητας των εργαζομένων στο ΠΣ, ως τον ρεαλιστικότερο τρόπο διεκδίκησης ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματά μας.
  • Θα εντείνει τις ενέργειές της προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας του ΠΚ Ληξουρίου Κεφαλονιάς».

Περιοδείες στη Δυτική Μακεδονία

Σειρά περιοδειών θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοέμβρη αντιπροσωπεία της ΕΑΚΠ σε  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. 
Στόχος είναι «η ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων τόσο γύρω από τα προβλήματα που αναδείχθηκαν και από τη φετινή αντιπυρική περίοδο (εξαντλητικά ωράρια, συνεχόμενοι τραυματισμοί συναδέλφων, παράνομες και καταχρηστικές επιφυλακές, τεράστιες ελλείψεις υποδομών κ.ά.) όσο και για τις επιπτώσεις που έχει υποστεί το βιοτικό μας επίπεδο από τα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα». Παράλληλα, η ΕΑΚΠ θεωρεί πως «η ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου στο σύνολο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για τη λήψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για διαρκή αγώνα προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στα προβλήματα που απασχολούν. Στη βάση αυτή λοιπόν καλούμε να πάρουν μέρος στο διάλογο και όλοι οι συνάδελφοι που θα είναι εκτός υπηρεσίας».
Το πρόγραμμα των περιοδειών έχει ως εξής:
Πέμπτη 16 Νοέμβρη: ΠΥ Γρεβενών (9 π.μ.), ΠΚ Άργος Ορεστικού (11.30 π.μ.), ΠΥ Καστοριάς (1 μ.μ.), ΠΚ Νεστορίου (5 μ.μ.) και ΠΚ Νεάπολης (7 μ.μ.).
Παρασκευή 17 Νοέμβρη: ΠΥ Κοζάνης (7.30 π.μ.), Πυροσβεστική Ακαδημία - Σχ. Πυρυσβεστών Πτολεμαΐδας (9.30 π.μ.), ΠΥ Πτολεμαΐδας (11 π.μ.), ΠΥ Φλώρινας (1 μ.μ.) και ΠΚ Δεσκάτης (5 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες