Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο-έκτρωμα που ξηλώνει το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας (VIDEO) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο-έκτρωμα που ξηλώνει το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας (VIDEO)


Με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο - έκτρωμα του υπουργείου Υγείας που καταργεί τη σταθερή εργασία των νοσοκομειακών γιατρών. Το σχέδιο νόμου προβλέπει την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την αντεργατική Οδηγία της ΕΕ (2003/88/ΕΚ) για τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου.


Το ΚΚΕ το καταψήφισε, προειδοποιώντας ότι αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για τους γιατρούς, αλλά για όλους τους εργαζόμενους.

Τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική σε δευτερεύουσες και τριτεύουσες πλευρές, αφού συμφωνούν με τον πυρήνα του νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις. Μάλιστα, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα», έστησαν μία κάλπικη αντιπαράθεση με αφορμή την άδεια που έλαβε ο Δ. Κουφοντίνας.

Η ΝΔ ψήφισε «όχι» επί της αρχής, όμως υπερψήφισε τα άρθρα 1-6 του νομοσχεδίου που αφορούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι δήλωσαν «παρών». Η ναζιστική Χρυσή Αυγή το καταψήφισε, γιατί όπως είπε ο εισηγητής της, Γ. Αιβατίδης, «είναι ανεφάρμοστο» από τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, «υπάρχει μια πιθανότητα να καταστεί εφαρμόσιμο εάν τα κενά καλυφθούν»!

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η αντεργατική τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», εκφράζοντας την αντίθεσή του τόσο στο σημερινό καθεστώς όσο και σε αυτό που θα δημιουργηθεί. 

Το νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης άλλο ένα παράδειγμα ότι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκπεραιώνουν τη «βρώμικη δουλειά» τόνισε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τοποθέτηση του Γ. Λαμπρούλη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες