ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Λουτρακιώτη Σταύρο Δρίτσα ! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Λουτρακιώτη Σταύρο Δρίτσα !

Έχοντας αρχίσει να αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους πιανίστες της γενιάς του παγκοσμίως και στην αρχή μιας διεθνούς σταδιοδρομίας, ο Σταύρος Δρίτσας ήδη κατακτά τον θαυμασμό και την εκτίμηση των μεγάλων της κλασικής μουσικής για την ωριμότητα και προσωπικότητα των ερμηνειών του. 

Επιστρέφοντας στο Λουτράκι  καθώς η έδρα του είναι  στο Λονδίνο, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ πιάνου με έργα Μπαχ και Μπετόβεν στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στις 20 Δεκεμβρίου, έκτακτα εμφανιζόμενος πριν από τις προγραμματισμένες του συναυλίες για το 2018 σε Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία κι Αμερική.

Το προγραμμα έχει επιλέγει από τον σολίστ με έντονους συμβολισμούς στο πνεύμα των ημερών.  Ο Μπαχ, ο κατεξοχήν κλασικός συνθέτης συνδεδεμένος με την ευρωπαϊκη εκκλησιαστική μουσικής (Ορατόριο των Χριστουγέννων κλπ) δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα ρεσιτάλ στην καρδιά του Χριστουγεννιάτικου Δεκέμβρη, όπως κι ο Μπετόβεν, ο συνθέτης ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία για την βαθειά επιρροή που άσκησε ο ανθρωπισμός στην προσωπικότητα και το έργο του.

 Το ρεσιτάλ είναι αφιερωμένο στους δυο παραπάνω συνθέτες, περιλαμβάνοντας κάποια από τα πιο εμβληματικά τους έργα-σημεία αναφοράς στο ρεπερτόριο του πιάνου, όπως η Χρωματική Φαντασία και Φούγκα του Μπαχ και η Σονάτα "Waldstein" του Μπετόβεν.

"Ο Σταύρος Δρίτσας έχει όλα τα στοιχεία που κάνουν τους καλούς μουσικούς μεγάλους καλλιτέχνες: προσωπικότητα, ήθος, επιμονή στην τελειότητα και μια σύνδεση με τους συνθέτες που ερμηνεύει η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική και πάνω απ'ολα, κάνει τη μουσική να μιλάει. Στοιχεία που δεν διδάσκονται αλλά ήδη υπάρχουν σε κάποιον, και είναι αυτά που ονομάζουμε 'ταλέντο' ".

**Κριτική από τον Οργανισμό Μπετόβεν (Beethoven Society) μετά από ρεσιτάλ του στη Γερμανία το 2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες