Στη Βουλή η τροπολογία για τις απεργίες – Τι αλλάζει - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2017

Στη Βουλή η τροπολογία για τις απεργίες – Τι αλλάζει


Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία που περιλαμβάνει τη συμφωνία με τους Θεσμούς αναφορικά με τον τρόπο κήρυξης της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, προβλέπεται ότι για την απαρτία στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων επιχειρησιακών σωματείων, θα απαιτείται η συμμετοχή του 50% (από το 1/3 που ισχύει) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για τη λήψη απόφασης απεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή διάταξη ορίζει ότι για την προκήρυξη απεργιών από πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να υπάρχει η παρουσία του 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών τους. Με την καινούργια διάταξη το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο μισό. Ουσιαστικά πρόκειται για αλλαγή προς το χειρότερο.

Με δεύτερο άρθρο, αποσαφηνίζεται η «αληθής έννοια» της υποχρέωσης του εργοδότη να καταβάλλει την προβλεπόμενη δαπάνη σε περίπτωση αποζημίωσης για εργατικό ατύχημα, εφόσον με δικαστική απόφαση διαπιστώνεται ότι το ατύχημα οφείλεται σε δικό του δόλο, είτε ως προς το αποτέλεσμα του ατυχήματος είτε ως προς τη μη τήρηση διατάξεων που ορίζουν μέτρα προστασίας της ασφάλειας και υγείας στην Εργασίας.

Τρίτη διάταξη προβλέπει την υποχρέωση του Προέδρου κάθε ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων ή των νόμιμων εκπροσώπων τους, να καταχωρούν σε πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας τις υπερωρίες προσωπικού αλλά και τον πίνακα εβδομαδιαίων αναπαύσεων του προσωπικού κίνησης.

usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες