Έφτασε ο «Θησέας» Βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2018

Έφτασε ο «Θησέας» Βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα


Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και την Κυριακή, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό "Θησέας"  πραγματοποιεί την κινησή του από την Ιταλία προς το Αιγαίο. 

Κακοκαιρία θα επικρατήσει, σήμερα Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θάλασσες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκη με αρκετά χαμηλό υψόμετρο. Τονίζεται ότι τα φαινόμενα στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη θα είναι τοπικά ιδιαίτερα έντονα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο, με εντονότερα φαινόμενα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 7 έως 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7, αλλά από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στα νησιωτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός του Σαββάτου, σύμφωνα με την ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κυρίως στα παράκτια τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από τα 100-200 μέτρα).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά πάνω από τα 400 μέτρα.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας και της Στερεάς (από τα 200 – 300 μέτρα).
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στην Πάρνηθα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 500 μέτρα).
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες