Γρήγορη Υγιεινή Πίτσα Στο Τηγάνι Από Τον Άκη Σε Αναλυτικό Βίντεο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

Γρήγορη Υγιεινή Πίτσα Στο Τηγάνι Από Τον Άκη Σε Αναλυτικό Βίντεο

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη


175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

200 γρ. τυρί κρέμα light
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. πιπέρι
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. άνηθο

Για την πίτσα

200 γρ. μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
3 αβοκάντο
200 γρ. σολομό καπνιστό
φύλλα ρόκας
φέτες από 1 λεμόνι
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε αρχικά με ένα πιρούνι.

Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια.

Όταν το ζυμάρι σταματήσει να κολλάει στα χέρια μας τότε είναι έτοιμο.

Προαιρετικά το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί αλλά αν βιαζόμαστε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε επιτόπου.

Παίρνουμε ένα τηγάνι, με διάμετρο 22 εκ., με μεταλλική λαβή για να μπορέσουμε να το βάλουμε στον φούρνο.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να έχει την ίδια διάμετρο με τον πάτο του τηγανιού μας.

Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το απλώνουμε με ένα πινέλο ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του και βάζουμε τη ζύμη.

Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.

Για την πίτσα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Μόλις γυρίσουμε την ζύμη μας και από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε τη γέμιση.

Απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τις στρώνουμε σε ένα ξύλινο δίσκο μαζί με τον σολομό. Κόβουμε λίγες φέτες από λεμόνι και τις βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.

Αφαιρούμε την πίτσα από τον φούρνο, την βάζουμε πάνω στον ξύλινο δίσκο και την κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε την πίτσα κάνοντας τον συνδυασμό της αρεσκείας μας.



http://mati-grnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες