Γιατί το παιδί μου κλαίει κάθε φορά που κάποιος συγγενής μας φεύγει από το σπίτι; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

Γιατί το παιδί μου κλαίει κάθε φορά που κάποιος συγγενής μας φεύγει από το σπίτι;


Τι κάνουμε όταν ένα 2,5 χρονών παιδί κλαίει, χτυπιέται και φωνάζει όταν άτομα όπως η γιαγιά, η θεία και η ξαδέρφη του αποχωρούν από το σπίτι; Το κάνει κάθε φορά... 
Γιατί το παιδί μου κλαίει κάθε φορά που κάποιος συγγενής μας φεύγει από το σπίτι;
*Φωτογραφία: babycenter.com
Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε παιδί αλλά και κάθε οικογένεια είναι εντελώς μοναδικοί! Αυτό σημαίνει πως μοναδικά πρόσωπα, με μοναδική ιστορία και χαρακτηριστικά, αναπτύσσουν μοναδικές σχέσεις. Έτσι λοιπόν, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, να απαντήσουμε γενικά σε ένα ερώτημα, όταν δεν έχουμε την πλήρη εικόνα της συγκεκριμένης συνθήκης.

Εάν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι γενικό που να αφορά το ερώτημά σας, αυτό θα βασιζόταν μόνο στην ηλικία που αναφέρετε. Στην αναπτυξιακή φάση λοιπόν αυτή, τα παιδιά ξεκινούν να αυτονομούνται. Κάνουν πολλές ερωτήσεις και προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου γύρω τους. Επιπλέον, αρχίζει από τους γονείς η επιβολή κανόνων, η οποία επιφέρει αντιδράσεις. Χρειάζεται, λοιπόν, η κάθε πληροφορία να μεταδίδεται με υπομονή και συχνή επανάληψη από τους γονείς έτσι ώστε το παιδί να μπορέσει να κατανοήσει και να καταγράψει το κάθε τι. Η διαδικασία αυτή είναι ένα μοίρασμα με το παιδί και χρειάζεται επίσης τρυφερότητα και ασφάλεια προκειμένου να βιωθεί όμορφα. Έτσι λοιπόν, επαναλαμβάνετε κι εσείς ότι οι επισκέπτες σας δεν ζουν μαζί σας, όμως χαίρεστε που απολαμβάνει την παρέα τους και δίνετε δυνατότητες να βρεθείτε ξανά. Παράλληλα συνεχίζετε να χαίρεστε τη μεταξύ σας σχέση.

Δημιουργήστε ένα περιβάλλον που επιτρέπεται να ακουστούν όλα τα συναισθήματα, ακόμη και η δυσκολία. Σε ένα κλίμα ελευθερίας και κατανόησης, κάθε αντίδραση είναι αφορμή για ένα νέο μάθημα!

Σας ευχαριστώ. 
*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.
http://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες