Ξεκινάει η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 - BINTEO - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2018

Ξεκινάει η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 - BINTEO


Ξεκινάει σήμερα ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη Σκύρο και οδήγησε στο θάνατο τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στο σημείο της πτώσης θα βρεθεί σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Στόχος της επιχείρησης είναι να ανελκυθούν τα βασικά κομμάτια του μοιραίου Mirage και ειδικότερα αυτά που απασχολούν την μονάδα ερευνών όπως είναι το crash recorder, τη μηχανή του και άλλα κομμάτια της ατράκτου όπως το κόπκιτ.

Ακόμη θα ξεκινήσει η διαδικασία ποντισμού υποβρύχιου σκάφους το οποίο θα έχει πάνω του κάμερες, έτσι ώστε να καταγραφεί όλος ο πυθμένας σε μια ακτίνα 400 μέτρων και βάθους 800 μέτρων. Στη συνέχεια η συλλογή των κομματιών θα γίνει με ένα ειδικό καλάθι των τμημάτων του Mirage. Τέλος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανελκυθούν δύο τόνοι υλικού.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1


enikos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες