ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 22-23 ΜΑΗ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαΐου 22, 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 22-23 ΜΑΗ


Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας και η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών δήμου Λουτρακίου Περαχώρας  Αγ. Θεοδώρων καλεί όλες τις σχολικές καθαρίστριες του νομού να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική 48ωρη απεργία στις 22-23 Μάη.

Μια απεργία που πρέπει να εστιάσει στα πραγματικάπροβλήματα των εργαζομένων στη καθαριότητα των σχολείων.

Οι σχολικές καθαρίστριες και στο δήμο μας έχουμε μάθει με πολύ σκληρό τρόπο τι είναι από τη μια να παλεύεις με αυταπάρνηση για την υγιεινή των μαθητών κι από την άλλη να μένεις απλήρωτος για τρεις και παραπάνω μήνες, να εργάζεσαι και να μη δικαιούσαι τα αυτονόητα, να σε αποκαλούν εργολάβο και να ζεις με 300 ευρώ.

Σε ένα μήνα λήγουν οι συμβάσεις έργου και οι σχολικές καθαρίστριες για μια ακόμη φορά μένουν στην ανασφάλεια και στην αγωνία.Το πιο προοδευτικό που έχουμε ακούσει από κυβερνήσεις είναι η εξέταση της δυνατότητας να υπογράφουνσυμβάσειςδίχρονηςδιάρκειαςχωρίςκαμίαδέσμευση για την έγκαιρη καταβολή των μισθών μας, για το ύψος τους, για τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων.

Κατάκαιρούςτέτοιεςπροτάσειςέχουνγίνει και από τη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ. Αυτή η συνδικαλιστικήηγεσίακηρύσσειαπεργίες της βιτρίνας,κάνει περιοδείες ανά την Ελλάδα εκμεταλλευόμενη τον πόνο και την αγωνία των εργαζομένων με στόχο να παραπλανήσουνπερισσότερουςεργαζόμενουςώστε να μεγαλώσει η φωνή της εργοδοσίας.

Η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση της κυβέρνησης, της εργοδοσίας των εργολάβων, η υπονόμευση του πάγιου αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά στη κατεύθυνση ανακύκλωσης της ανεργίας.

Είναι ανάγκη σήμερα να συζητήσουμε για συλλογική σύμβαση στον κλάδο της καθαριότητας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στο νομό σε οργάνωση στο σωματείο μας με μέτωπο αγώνα απέναντι σε κυβέρνηση και κυβερνητικόεργοδοτικόσυνδικαλισμό.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυξήσεις στους μισθούς μας. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα ανθυγιεινά.

Σεαυτή τηνκατεύθυνση θ’αγωνιστούμε το επόμενοδιάστημα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες