CAPITAL CONTROLS KAI «KOYPEMA» ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

CAPITAL CONTROLS KAI «KOYPEMA» ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Αν οι τράπεζες δεν έχουν στα ταμεία τους τα χρήματα του κόσμου, τότε μπαίνουν capital controls και σε αρκετές περιπτώσεις επιλέγεται ακόμα και το κούρεμα των καταθέσεων του κόσμου.

Αν όμως ο κόσμος δεν έχει τα χρήματα για να τα επιστρέψει στις τράπεζες, τότε του παίρνουν τα σπίτια του με συνοπτικές διαδικασίες ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, του παίρνουν τη ζωή του ολόκληρη.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν τελικά οι τράπεζες κινδυνεύουν, τότε επιστρατεύονται οι φορολογούμενοι για να τις διασώσουν με τον μανδύα της ανακεφαλαιοποίησης.

Αυτά όλα γίνονται με νόμους που επιτρέπει το Σύνταγμα και ψηφίζουν οι πολιτικοί. Πολιτικοί οι οποίοι στην ουσία εκτελούν εντολές του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και όχι των φορολογουμένων που τους εξέλεξαν. Το δε Σύνταγμα δεν προβλέπει τίποτα περί αυτού.

Αυτό το πολιτειακό μοντέλο που γέννησε την παγκοσμιοποίηση θα πρέπει να ανατραπεί και να περάσει η εξουσία των αποφάσεων στα χέρια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες