Ποιες περιοχές της Κορινθίας γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 15, 2018

Ποιες περιοχές της Κορινθίας γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο

Όπως σε όλη την επικράτεια έτσι και στην Κορινθία δεν υπάρχει σημείο που να βρεθείς και να μην βρεις μια εκκλησιά αφιερωμένη στην Παναγιά για να προσκυνήσεις τον Δεκαπενταύγουστο. Το λεγόμενο «Πάσχα του καλοκαιριού».
Στην πρωτεύουσα του νομού την Κόρινθο, η εκκλησία του Συνοικισμού προσελκύει εκατοντάδες κόσμο που έρχεται να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας.
Ιερούς ναούς αφιερωμένους στη Κοίμηση της Θεοτόκου θα βρεις στην Περαχώρα, στο Κιάτο, στο Καλέντζι, στο Ψάρι, στο Κρυονέρι, στην Συκιά, στον Άσσο, στο Σοφικό …
Ο Δεκαπενταύγουστος θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού για τους Έλληνες και εορτάζεται με εκδηλώσεις και πανηγύρια (που διαρκούν από μία έως τρεις ημέρες) τα οποία στήνονται στις πλατείες των -στολισμένων- χωριών και στα προαύλια των εκκλησιών που γιορτάζουν, ενώ ντόπιοι και ξένοι συμμετέχουν με χαρά και ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις αυτές.


Η Ιερά Μονή «Παναγία ή Πάντων Χαρά» Καλεντζίου

Ο ναός αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στην Περαχώρα

Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σοφικό

Η εκκλησία της Παναγίας στο Συνοικισμό Κορίνθου

Παναγίτσα Κιάτου μέσα στα πεύκα
sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες