Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου LOYTRAKI: PLASTIC? No Thanks!. Εναλλακτικές ιδέες για ακτές χωρίς πλαστικά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2018

Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου LOYTRAKI: PLASTIC? No Thanks!. Εναλλακτικές ιδέες για ακτές χωρίς πλαστικά



Μας ενδιαφέρει όλους! Διαβάστε το όλο! 

Με την παρούσα πρόταση, project που ονομάζουμε LOYTRAKI: PLASTIC? No Thanks! θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τρόπους για την μείωση έως και κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσεως. 

Τα πλαστικά μίας χρήσεως είναι πλαστικά που τα χρησιμοποιούμε για λίγα λεπτά και μετά τα πετάμε. 

Αυτά τα πλαστικά όμως κάνουν εκατοντάδες χρόνια για να διασπαστούν στο περιβάλλον και προκαλούν τεράστια ρύπανση και θανάτους εκατομμυρίων θαλασσοπουλιών και εκατοντάδων χιλιάδων θαλασσίων θηλαστικών, χελωνών και ψαριών. 

Οι θάλασσες του πλανήτη μας ασφυκτιούν από τα σκουπίδια μας. 

Εκατομμύρια κομμάτια μικροπλαστικού επιπλέουν στις θάλασσες, τα ψάρια δεν μπορούν να το ξεχωρίσουν από την τροφή τους και το τρώνε με αποτέλεσμα τελικά το πλαστικό να φτάνει στο πιάτο μας. 

Σε πολλές πόλεις παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα έχουν πετάξει τα πλαστικά μίας χρήσεως από την ζωή τους! 

• Σίκινος, Το κοινωφελές Ίδρυμα «Α.Κ. Λασκαρίδη» σε συνεργασία με τον Δήμο Σικίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change», βάζουν τέλος στα πλαστικά καλαμάκια). 

• Αλόννησος, Η Αλόννησος γίνεται η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που μέσα από το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», καταργεί τη χρήση της πλαστικής σακούλας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους κατοίκους του τη δυνατότητα εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, επιλογών για τη μεταφορά αγαθών, όπως ανακοίνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. 

• Σύρος καταργεί την πλαστική σακούλα με την βοήθεια του προγράμματος LIFE DEBAG. Μεγάλες εταιρίες όπως: 

• Η εισαγωγική εταιρεία της Volvo στην Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης στα γραφεία της και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, υποστηρίζοντας την αντίστοιχη δέσμευση της Volvo Cars. 

• LIDL έως τα τέλη του 2019 βάζει οριστικό τέλος στα πλαστικά ειδών μίας χρήσης. 

• Starbucks βάζει τέλος στα πλαστικά καλαμάκια. • Τα McDonald’s αποσύρουν τα πλαστικά καλαμάκια. 

• IKEA. Η σουηδική εταιρεία, η μεγαλύτερη οικιακού εξοπλισμού στον κόσμο δεσμεύθηκε να αφαιρέσει από τα προϊόντα της κάθε πλαστικό, προχωρώντας σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλης σημασίας προηγούμενο στον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο. 

Ο κατάλογος συνεχώς μεγαλώνει….. 

Γιατί κάτι τέτοιο να μην γίνει το κάνει και ο καθένας από εμάς μόνος του λέγοντας όχι στα πλαστικά μίας χρήσης. 

Ας “ξεβολευτούμε” λοιπόν από την άνεση που μας προσφέρουν όλα αυτά τα πλαστικά σε βάρος του περιβάλλοντος όμως και σίγουρα δεν θα βγούμε χαμένοι, ούτε εμείς αλλά και ούτε οι επόμενες γενιές. 

Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου LOYTRAKI: PLASTIC? No Thanks!.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν σας προτείνουμε τις εναλλακτικές λύσεις!!! 

Ευχαριστούμε!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες