Καιρός:Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη 23/10/18 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018

Καιρός:Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη 23/10/18



Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου. 

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στο Ιόνιο, στη Στερεά, και στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο. Σταδιακά πάντως μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 22, στην Ήπειρο από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 22 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 και 27 με 28 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στα δυτικά πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού απο την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη ως προς τις μέγιστες.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς, βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες