Επίδομα θέρμανσης: Οι αλλαγές στην επιδότηση και στις γεωγραφικές ζώνες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018

Επίδομα θέρμανσης: Οι αλλαγές στην επιδότηση και στις γεωγραφικές ζώνες


Ιδιαίτερο βάρος δίνει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο εφετινό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η αύξηση των διεθνών τιμών των καυσίμων έχει οδηγήσει την τιμή ανά λίτρο σε απαγορευτικά επίπεδα για τα νοικοκυριά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση αναμένεται να διπλασιαστεί το κονδύλι που προορίζεται για το εν λόγω επίδομα από 60 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι σε 120 εκατ. ευρώ για τον εφετινό χειμώνα.
Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν θα αλλάξουν, θα είναι τα ίδια με τα περυσινά. Εκεί που θα υπάρξουν αλλαγές θα είναι στο ύψος της επιδότησης ανά λίτρο και ανά γεωγραφική ζώνη.
Ειδικότερα, κάτοικοι των νομών της Α’ Ζώνης (Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) θα έχουν διπλάσια ή και τριπλάσια επιδότηση ανά λίτρο σε σύγκριση με πέρυσι. Δηλαδή από 12,5 λεπτά το λίτρο θα λάβουν 25 λεπτά ή 37,5 λεπτά το λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό επίδομα μπορεί να φθάσει τα 937,5 ευρώ από 312,5 ευρώ που ήταν για την περυσινή περίοδο.
Στις υπόλοιπες ζώνες το επίδομα αναμένεται να διπλασιαστεί και έτσι οι κάτοικοι της Β’ Ζώνης (ανήκει ο Δήμος Θεσσαλονίκης) θα λάβουν έως 375 ευρώ επιδότηση αντί για 187,5 ευρώ πέρυσι και της Γ’ Ζώνης (περιλαμβάνεται η Αττική) θα λάβουν έως 200 ευρώ αντί για 100 ευρώ πέρυσι.
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες