ΕΑΚΠ: Επαναφέρει το ζήτημα των προβλημάτων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018

ΕΑΚΠ: Επαναφέρει το ζήτημα των προβλημάτων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου


Το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου, ιδίως μετά τις πλημμύρες, επαναφέρει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ).

Με δεύτερη επιστολή της προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και την πολιτική ηγεσία του Σώματος, επαναφέρει τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Κλιμακίου, καθώς ύστερα από καταγγελίες τα προβλήματα παραμένουν.

Στην νέα της επιστολή η ΕΑΚΠ αναφέρει:
«Κύριε Αρχηγέ, με την παρέμβασή μας στις 8-10-2018, σας ενημερώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι στο ΠΚ Μαντουδίου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών" έγινε αποδέκτης καταγγελιών από τους συναδέλφους που σκοπό έχουν να προστατέψουν την υγεία τους, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειαςστο χώρο εργασίας τους.

Τα προβλήματα παραμένουν εδώ και μια εβδομάδα, με το βασικότερο αυτό των αναθυμιάσεων που δημιουργούνται από το πετρέλαιο που χύθηκε, μετά την εισροή των νερών, από τη δεξαμενή που βρισκόταν στην αποθήκη του κτιρίου και έχει ποτίσει τα τοιχώματά της.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι κατά την εκτέλεση της 24ωρης βάρδιάς τους, οι συνάδελφοι να νιώθουν δυσφορία όταν αναπνέουν, έντονους πονοκεφάλους και τα μάτια τους κοκκινίζουν δημιουργώντας έντονο κνησμό. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η συνεχόμενη παραμονή εντός του Κλιμακίου αφού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους αλλά και στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Εκτιμούμε ότι χρήζουν μιας πιο αξιοπρεπούς αντιμετώπισης οι υπάλληλοι του ΠΚ Μαντουδίου, που συνεχώς καλούνται να δώσουν σκληρές μάχες για την πυρασφάλεια της Ευβοίας.

Κύριε Αρχηγέ, μέχρι να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των πλημμυρών στο ΠΚ Μαντουδίου, ζητούμε την άμεση μεταστέγαση του προσωπικού σε άλλους κατάλληλους χώρους, με μέριμνα της υπηρεσίας, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων και των ελλείψεων του κτιρίου του ΠΚ Μαντουδίου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για την υγεία των συναδέλφων μας και να διασφαλιστεί η υγιεινή διαβίωσή τους εντός του εργασιακού τους χώρου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες