Τέλος οι φθηνές (με 4 λεπτά) σακούλες! Αυξάνεται η τιμή τους - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2018

Τέλος οι φθηνές (με 4 λεπτά) σακούλες! Αυξάνεται η τιμή τους


Νέος πονοκέφαλος για τους καταναλωτές έρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2019, καθώς αυξάνεται το τέλος χρέωσης της πλαστικής σακούλας...

Η τιμή της πλαστικής σακούλας από τον νέο χρόνο θα σκαρφαλώσει στα 0,09 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως εδώ και περίπου έναν χρόνο στη Ελλάδα είχε εφαρμοστεί η δοκιμαστική περίοδος με τη χρέωση σε χαμηλή τιμή της πλαστικής σακούλας. Συγκεκριμένα, τώρα το κόστος είναι στα 0,03 ευρώ, αλλά με τον φόρο ο καταναλωτής τη χρεώνεται 0,04. Η αύξηση της τιμής της πλαστικής σακούλας στα 0,09 ευρώ θα φέρει αυτόματες αυξήσεις στα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες, αφού αυτά θα κυμαίνονται από 31,5 έως 24,5 ευρώ με το νέο έτος. 

Ποιες σακούλες εξαιρούνται από τις χρεώσεις

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπου οι πλαστικές σακούλες δεν χρεώνονται:

Για πολύ λεπτές σακούλες, μικρότερες των 15 μικρόμετρων, δεν χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος μόνο στην περίπτωση που απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύμα (χύδην) τροφίμων.
Εξαιρούνται οι βιοαποδομήσιμες/λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες μεταφοράς.
Εξαιρούνται από το τέλος οι σακούλες που διατίθενται από περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο.

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες