Τσελέντης: Τι ψάχνουν στον Κορινθιακό - Γιατί τους ανησυχεί η… ησυχία! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Νοεμβρίου 04, 2018

Τσελέντης: Τι ψάχνουν στον Κορινθιακό - Γιατί τους ανησυχεί η… ησυχία!


Την είδηση ότι γίνονται σεισμικές ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Κορινθιακού έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης...

Ο ίδιος επισήμανε ότι ερευνούν την περιοχή του Κορινθιακού καθώς «σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, σίγουρα υπάρχουν περιοχές που έχουν μαζέψει σεισμικό δυναμικό. Κοιτάμε πάρα πολύ την περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού, επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας».

Για το «χορό» των Ρίχτερ στη Ζάκυνθο είπε: «Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται όπως την περιμέναμε. Έχουμε πει ότι για αρκετούς μήνες μπορεί να έχουμε φαινόμενα ισχυρών μετασεισμών. Ένας μετασεισμός της τάξεως 5 Ρίχτερ δεν μας ικανοποιεί γιατί μεταξύ 5 και 6, ένας σεισμός της τάξεως 6 Ρίχτερ είναι 33 φορές πιο μεγάλος. Ο πρωινός σεισμός εντάσσεται στα όρια της μετασεισμικής ακολουθίας", δήλωσε.

Πηγή:protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες