Σιρόπι για το βήχα: Εύκολη και αποτελεσματική συνταγή - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018

Σιρόπι για το βήχα: Εύκολη και αποτελεσματική συνταγή


Ο βήχας αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Πρόκειται για μια επώδυνη και ενοχλητική κατάσταση, καθώς περιορίζει την εύκολη αναπνοή και σε αρκετές περιπτώσεις,ανάλογά την ένταση του βήχα, δημιουργεί προβλήματα στον ύπνο μας.

Σίγουρα η πρώτη σκέψη σε όσους ταλαιπωρούνται από βήχα είναι να καταφύγουν στα ειδικά σιρόπια που υπάρχουν σε κάθε φαρμακείο και μάλιστα μπορούν να παράσχουν άμεσα αποτελέσματα. 

Τι θα λέγατε ανυπήρχαν σπιτικές συνταγές που θα σας έδειχναν πως να φτιάξετε μόνοι σας σιρόπι για βήχα και μάλιστα με άμεσα αποτελέσματα;

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν φυσικές θεραπείες που αποτελούνται από αγνά υλικά, και διακρίνονται για τις ισχυρές αντισπασμωδικές, αντιιικές, αποχρεμπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και συμβάλλουν στην άμεση καταπολέμηση του βήχα.

Συνταγή για σιρόπι βήχα
Η συνταγή της γιαγιάς για να παρασκευάσετε σπιτικό σιρόπι, είναι αρκετά αποτελεσματική κατά του βήχα. Ακολουθήστε τη διαδικασία πιείτε και απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα σε λίγες μόνο ημέρες.
Συστατικά
1/2 λεμόνι (περίπου 25 – 30 γρ.)
25γρ. τσίπουρο
25γρ. ελαιόλαδο
25γρ. μέλι

Διαδικασία παρασκευής
Στύβουμε το χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε στο σέικερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, μέλι και τσίπουρο). Χτυπάτε αρκετά καλά σε μίξερ για να ανακατευθούν πλήρως τα συστατικά και να ομογενοποιηθούν. Αν δε έχετε μίξερ, κλείστε αεροστεγώς το σεικερ με καπάκι και κάνετε τη διαδικασία χειρωνακτικά. Ανακαινίστε για μερικά λεπτά μέχρι να «δέσουν» τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτετε σε γυάλινο βάζο και είναι έτοιμο για χρήση. Το σιρόπι για βήχα μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου (δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο), μέχρι και 14 ημέρες. Η γεύση του είναι υπέροχη και η δράση του αποτελεσματική.

Συνιστώμενη δόση:
Για παιδιά: 1 κ.γ. 3 φορές την ημέρα
Για ενήλικες: 1 κ.σ. 3 φορές την ημέρα
Η δραστικότητα των συστατικών
Ελαιόλαδο: Ο γνωστός «χρυσός υγρός», πλούσιος σε βιταμίνη Α και Ε αποτελεί τον μεγάλο σύμμαχο του ανοσοποιητικού. Ακόμη και μία μικρή ποσότητα ελαιολάδου είναι αρκετή για να προστατεύει τα κύτταρα από την οξείδωση και να καταπραΰνει τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης όπως η ρινική συμφόρηση, ο ερεθισμός του λαιμού και ο βήχας.

Λεμόνι: Είναι γνωστό για την ικανότητά να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ως ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο για την υποστήριξη της άμυνας του οργανισμού ενάντια στα συμπτώματα του κρυολογήματος και του βήχα. Παράλληλα, το λεμόνι επιδρά προστατευτικά και στο λεμφικό σύστημα, καθώς βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει το πρήξιμο των λεμφαδένων.

Μέλι: Εκτός από την υπέροχη γεύση του, το μέλι διακρίνεται και για τα αμέτρητα οφέλη που παρέχει στην υγεία. Φορτωμένο με αντιοξειδωτικά και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, μπορεί να καταστείλει φυσικά τον βήχα, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

Τσίπουρο: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου.

Προφυλάξεις
Δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν αλλεργίες.
Το σιρόπι δεν συνιστάται για παιδιά κάτω του ενός έτους.
Για παιδιά κάτω των 12 ετών, παρασκευάστε σιρόπι χωρίς την προσθήκη τσίπουρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες