Ο Ισθμός αποτελεί το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο της χώρας! -Τι αναφέρθηκε στο protothema.gr - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018

Ο Ισθμός αποτελεί το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο της χώρας! -Τι αναφέρθηκε στο protothema.gr

«Συνήθως τον Ισθμό απλώς…τον προσπερνάμε! Πηγαίνοντας στην Πελοπόννησο από τον καινούριο δρόμο και με αυτοκίνητο, ο Ισθμός σπανίως πλέον αποτελεί στάση. Αποτελεί όμως το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο της χώρας μας, καθώς πρόκειται για πραγματικό επίτευγμα μηχανικής και τεχνολογίας.
Σε αυτήν την εκδρομή, εστιάζουμε στον Ισθμό, μαθαίνουμε για τη διέλευση των πλοίων πριν τη διάνοιξη της διώρυγας, την αρχαία Δίολκο και τα αρχαία λιμάνια των Κεγχρεών και του Λεχαίου και συνειδητοποιούμε για ακόμα μία φορά πώς τα οικογενειακά ταξίδια από τα οποία μαθαίνουμε κάτι μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο πλήρεις και «χορτάτοι» ως οικογένεια!
Διάπλους με την «Αργώ»
Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί και πηγαίναμε στην Πελοπόννησο, επιβραδύναμε στον Ισθμό για να θαυμάσουμε το «κανάλι» και το …χάος. Πάντα ζήλευα αυτούς που περνούσαν με σκάφος, μέχρι που πρόσφατα ανακάλυψα ότι μπορούμε όλοι μας να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία, ακόμα και να μην έχουμε βάλει πλώρη για να περάσουμε από το Σαρωνικό στον Κορινθιακό ή αντίστροφα.
Από την Ισθμία, από τη μεριά της Πελοποννήσου, μπαρκάρει το Αργώ, το σκάφος που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο διάρκειας περίπου μίας ώρας. Η πλεύση είναι άκρως εντυπωσιακή για μικρούς και μεγάλους και το ευχάριστο είναι ότι αν δεν προλάβατε να εντοπίσετε το μικρό σκαλισμένο αγαλματίδιο του Νέρωνα την πρώτη φορά, έχετε και μια δεύτερη ευκαιρία. Το θέαμα του φαραγγιού, τα φυσικά πρανή, τα απομεινάρια της αρχαίας Διόλκου, η βύθιση της γέφυρας στην Ποσειδωνία και η επιστροφή είναι συμβολικά ένα ταξίδι ανάμεσα σε δύο θάλασσες, αλλά και ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα σε μόνο 6 χιλιόμετρα.
«Μαμά Κοίτα που πέφτει ο άνθρωπος!» φώναξε πανικόβλητη η κόρη μου στη θέα του Bungee Jumping. «Αν σπάσει το σχοινί, τι θα πάθει;», «τι βάθος έχει εδώ;», «μπορούμε να περάσουμε το κανάλι κολυμπώντας όταν μεγαλώσουμε;», οι ερωτήσεις βροχή. Ο καπετάν-Βασίλης μας μιλούσε για τις προσπάθειες διάνοιξης της διώρυγας και τη διαδικασία διάπλου του Ισθμού για ιδιωτικά σκάφη. «Τι θα πληρώσουμε αν περάσουμε με φουσκωτή βαρκούλα;», ρώτησε η μικρότερη και η συζήτηση έχασε πάσα σοβαρότητα!
Για να κάνετε το διάπλου του Ισθμού, τηλεφωνήστε 1-2 μέρες πριν στην C.A.T. ARGO- ΑΡΓΩ για να ενημερωθείτε για το δρομολόγιο της ημέρας που επιθυμείτε. Ιδανική εκπαιδευτική εκδρομή για σχολεία, αλλά και μεμονωμένες οικογένειες από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο…», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο protothema.gr
http://korinthiannews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες