Το πρώτο κόμμα που προτείνει μισθό βουλευτή στα 586 ευρώ – Συνέντευξη του προέδρου στο Rp.News - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Το πρώτο κόμμα που προτείνει μισθό βουλευτή στα 586 ευρώ – Συνέντευξη του προέδρου στο Rp.News

Ένας νέος πολιτικός φορέας ευελπιστεί να κάνει τη διαφορά στις επερχόμενες εκλογές του 2019 με τον πρόεδρο του κόμματος, Αναστάσιο Τσανεκλίδη να αποσαφηνίζει τις θέσεις του κόμματος τόσο για το Σκοπιανό όσο και για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο λόγος για το , το οποίο στις πολιτικές του προτάσεις είναι το μοναδικό κόμμα που προτείνει τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης στο ύψος του βασικού μεικτού μισθού στην αγορά. Στο ποσό δηλαδή των 586 ευρώ.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οράματος, Αναστάσιος Τσανεκλίδης μίλησε για το όραμα και τα επόμενα βήματα του πολιτικού φορέα στον εκδότη-δημοσιογράφο, Πάρι Κουρτζίδη.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Τσανεκλίδη: 

Το Ελληνικό όραμα είναι ένας νεοσύστατος πολιτικός οργανισμός. Πείτε μας για τους στόχους και το όραμα του κόμματος.

Κύριε Κουρτζίδη ευχαριστώ για την φιλοξενία που παρέχετε στο Ελληνικό Όραμα στην αξιόπιστη και αντικειμενική ιστοσελίδα σας.
Είναι πασιφανές ότι το Ελληνικό Όραμα δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα της διαπλοκής, του πολιτικού συστήματος και των μνημονιακών πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2011 μέχρι σήμερα…
Το Ελληνικό Όραμα ξεκίνησε από τα κινήματα της πλατείας μέσα από τα χημικά και τα δακρυγόνα και συμμετείχε σε όλες τις πορείες και τους αγώνες κατά των μνημονίων. Ανήκουμε στο πατριωτικό χώρο δίχως παρωπίδες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν το Ελληνικό Όραμα θα κατέβει ως αυτόνομη δύναμη ή θα συνασπιστεί με κάποιον άλλον κομματικό σχηματισμό.

Το Ελληνικό Όραμα ακολουθεί δικό του δρόμο προς το παρόν. Αργότερα βλέπουμε την πολιτική κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί και θα εκτιμήσουμε αν πρέπει ή όχι να συμπράξουμε με άλλα κόμματα ή κινήματα.
Κύριε Κουρτζίδη θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2018 σε επίσημη δημοσκόπηση του piperata.gr το Ελληνικό Όραμα έχει ποσοστό της τάξεως του 1.5% και αυτό το στοιχείο δείχνει την δυναμική του κόμματος άσχετα ,αν έχει υποστεί αποκλεισμό από όλα τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, πως κρίνετε τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού, αλλά και τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποια είναι η στρατηγική του κόμματος σας σε ότι αφορά την Συνθήκη των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρτζίδη είναι σταθερό σε ότι υποστήριζε όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση, δεν έχει τα πατριωτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το Ελληνικό Όραμα όμως, δεν ήταν ανακόλουθο σε ότι  έλεγε αναφορικά με το Σκοπιανό.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίθετα δυστυχώς, είναι ανακόλουθο με το ζήτημα του Σκοπιανού.
Δεν  στήριξε τα συλλαλητήρια του 1.000.000 Ελλήνων και Ελληνίδων και ούτε συμμετείχε στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Δυστυχώς ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κρίθηκε εθνικά επικίνδυνος για να διαχειριστεί ένα τόσο καυτό ζήτημα σαν το Σκοπιανό.

Μία από τις προτάσεις που φέρνει στο τραπέζι το Ε.Ο είναι και αυτή που αφορά στην κοινοβουλευτική αποζημίωση. Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με το κατά πόσο είναι ρεαλιστική η πρόταση σας.

Κ. Κουρτζίδη δυστυχώς τα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί λειτουργούν διαφορετικά από το Ελληνικό Όραμα.
Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: μόνο εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας την πρόταση για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης στο ύψος του  βασικού μισθού στα 586e !!

Μετά από αρκετά χρόνια καταφέραμε και βγήκαμε από τα μνημόνια. Πολλοί κατηγορούν τον Πρωθυπουργό για «κάλπικη» έξοδο. Τι πιστεύει το Ελληνικό Όραμα;

Το Ελληνικό Όραμα, ενώ είναι αντίθετο πολιτικά με χαώδεις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ ,οφείλει να παραδεχθεί ότι στις 21/08/2018 κατάφερε να βγάλει την πατρίδα μας από την μέγγενη των μνημονίων με όσα τρωτά κι αν υπάρχουν όπως μειώσεις μισθών, συντάξεων (οι μεγαλύτερες περικοπές των συντάξεων έγιναν στην διάρκεια των πρώτων μνημονίων), δέσμευση της περιουσίας του δημόσιου κατά 99 χρόνια.

 Νόμος περί ευθύνης υπουργών. Σίγουρα ένα πολυσυζητημένο θέμα, χωρίς όμως να έχει λυθεί, αν και ο πρωθυπουργός το έχει συμπεριλάβει στην πρόταση της Κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση. Ποια είναι η θέση σας;

Το δημιούργημα του κ. Βενιζέλου οφείλει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να το καταργήσει με αναδρομική ισχύ!
Το Ελληνικό Όραμα έχει δεσμευθεί ότι θα τον καταργήσει με αναδρομική ισχύ!

Ένα από τα βασικά και χρόνια πλέον προβλήματα της χώρας μας είναι και η υπογεννητικότητα. Πως πιστεύετε ότι θα μπορούσε αυτό να αντιμετωπιστεί;

Το Ελληνικό Όραμα έχει καταθέσει προτάσεις για την υπογεννητικότητα όπως:
α) Χορήγηση αφορολόγητου επιδόματος, το οποίο θα λαμβάνουν τουλάχιστον μέχρι και 60 μήνες από τη γέννηση του τέκνου τους (στο επίπεδο τουλάχιστον ενός βασικού σήμερα μισθού). Εάν ο σύζυγος δεν εργάζεται, παροχή επιδόματος και στον σύζυγο για το ίδιο χρονικό διάστημα.
β) δωρεάν παραχώρηση χρήσης κατοικιών που ανήκουν στην ιδιοκτησία  του κράτους σε νέους γονείς.
γ)  Εφάπαξ καταβολή ποσού στα νέα ζευγάρια με την γέννηση του τέκνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες