Αυτές Οι Υπερτροφές Γίνονται Επικίνδυνες Αν Το Παρακάνετε - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Αυτές Οι Υπερτροφές Γίνονται Επικίνδυνες Αν Το Παρακάνετε


Υπάρχουν πολλές “σούπερ” υγιεινές τροφές, τις οποίες οι διατροφολόγοι συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους, αφού μας προσφέρουν πολύ σημαντικά οφέλη σχεδόν για κάθε πτυχή της υγείας μας. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η ρήση “όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο”, δεν βρίσκει πάντοτε εφαρμογή και ας αφορά καλά πράγματα στην ζωή μας. Παν μέτρον άριστον, και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Μερικές τροφές μπορεί να είναι πολύ καλές για σας, εφόσον τις καταναλώνετε τακτικά και με μέτρο, αλλά μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα επιβλαβείς σε μεγάλες ποσότητες.

Δείτε 6 απίστευτα υγιεινές τροφές που μπορεί να σας βλάψουν, αν τις καταναλώνετε συχνά σε μεγάλες ποσότητες:

Ω-3 λιπαρά οξέα: Είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Ωστόσο, η περίσσεια ωμέγα-3 οξέων μπορεί να επιφέρει μείωση της πυκνότητας του αίματος. Το ιχθυέλαιο έχει επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη σε μεγάλες ποσότητες.

Τόνος: Τόνος περιέχει πολλές σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Ωστόσο, μπορεί επίσης να περιέχει αυξημένες ποσότητες μεθυλυδράργυρου, λόγω της ρύπανσης των ωκεανών. Σε υψηλά επίπεδα, ο μεθυλυδράργυρος είναι μια νευρολογική τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Αυτές περιλαμβάνουν τις αναπτυξιακές καθυστερήσεις σε παιδιά, προβλήματα όρασης, έλλειψη συντονισμού και μειωμένη ακοή και ομιλία.

Κανέλα: Κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία. Ακόμα περιέχει κουμαρίνη, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής σε μεγάλες δόσεις. Η ανεκτή ημερήσια πρόσληψη κουμαρίνης είναι 0,1 mg ανά κιλό σωματικού βάρους. Εάν υπερβαίνετε συχνά κατά πολύ αυτό το όριο, τότε μπορεί να προκαλέσετε τοξικότητα του ήπατος και καρκίνο.

Μοσχοκάρυδο: Το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται ως μυρωδικό σε πολλά φαγητά. Σε χαμηλές δόσεις, δεν επηρεάζει την υγεία. Ωστόσο, περιέχει μυριστικίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση σε μεγάλες δόσεις.

Καφές: Ο καφές έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες σε κάποιους ανθρώπους. Η κατανάλωση πάνω από 500-600 mg ανά ημέρα μπορεί να “συντρίψει” το νευρικό σύστημα, προκαλώντας αϋπνία, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, κράμπες στο στομάχι, ταχυπαλμία και μυϊκό τρόμο.

Συκώτι: Το συκώτι περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Α και χαλκό, τα οποία οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε υπερβολικές ποσότητες. Η υπερβολική λήψη βιταμνίνης Α προκαλεί τοξικότητα στο αίμα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα στην όραση, πόνο στα οστά με αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων, ναυτία και έμετο. Η υπερβολική κατανάλωση χαλκού μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα του χαλκού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες και νευροεκφυλιστικές μεταβολές, ενώ μπορεί να αυξήσει και τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες