"Στέγνωσαν" τους Έλληνες οι φόροι – Αυξήθηκαν κατά 800 εκατ. € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 04, 2019

"Στέγνωσαν" τους Έλληνες οι φόροι – Αυξήθηκαν κατά 800 εκατ. € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές


Οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξήθηκαν και τον Νοέμβριο, κυρίως λόγω των απλήρωτων φόρων.

Αύξηση παρουσίασαν οι συνολικές νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Νοέμβριο κατά 857 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 801,2 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Αυτό προκύπτει από τη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πιο αναλυτικά, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 180,2 εκατομμύρια ευρώ, από φόρους στην περιουσία κατά 169,8 εκατομμύρια ευρώ, από Φ.Π.Α. κατά 282,8 εκατομμύρια ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 47,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο το 2017, τα συνολικά νέα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 1.188,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1.138,5 εκατομμύρια ευρώ οφείλονταν στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 454,6 εκατομμύρια ευρώ,από φόρους στην περιουσία κατά 172,2 εκατομμύρια ευρώ, από Φ.Π.Α. κατά 255,2 εκατομμύρια ευρώ και από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 86 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες