Σ. Αναγνωστοπούλου: Ποτέ δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν πρόδωσαν αυτή τη χώρα, ούτε εκχώρησαν εθνικό έδαφος ιστορία, πολιτισμό (Video) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ποτέ δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν πρόδωσαν αυτή τη χώρα, ούτε εκχώρησαν εθνικό έδαφος ιστορία, πολιτισμό (Video)


Η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, βρέθηκε καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση» και στον Κώστα Αρβανίτη. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Αυτή τη χώρα δεν την πρόδωσαν ποτέ δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Ποτέ μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν εκχώρησε ούτε εκατοστό εθνικού εδάφους, πολιτισμό, ιστορία. Οι δημοκρατικές δυνάμεις όμως όταν αδράνησαν, όταν από φόβο μην χάσουν εκλογική πελατεία, άφησαν εθνικά θέματα να τα διαχειριστούν εθνικιστικές δυνάμεις, αυτά οδήγησαν σε καταστροφή. Το Μακεδονικό είναι ένα τέτοιο ζήτημα.

Οι εθνικιστικές δυνάμεις και δυστυχώς υπό την πολιτική ηγεσία ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο-ο Αντώνης Σαμαράς, για να κάνει πολιτική καριέρα- εγκλώβισαν ένας κράτος και τώρα με μία Χρυσή Αυγή ισχυροποιημένη χάρις σε αυτό το θέμα, μπορεί να βρεθούμε σε μείζονα κίνδυνο»



«Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, ότι ένα τμήμα της δεξιάς στρέφεται προς την ακροδεξιά και υιοθετεί το λόγο της, επειδή θεωρεί ότι έτσι θα έχει κομματικά οφέλη. Έτσι και ο κ. Μητσοτάκης, που είναι ένας σκληρά νεοφιλελεύθερος πολιτικός, πορεύεται με τον εθνικισμό χέρι χέρι.

Η αριστερά συνδύασε τα κοινωνικά με τα εθνικά θέματα και με αυτή την συμφωνία (Συμφωνία των Πρεσπών), υπερασπίζεται αυτό το έθνος, αυτή τη χώρα, τα σύνορά της, σε μία κοινωνία που δεν είναι φοβική, που μπορεί να πάρει αναπνοή και να προχωρήσει παραπέρα.»

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Είμαστε σε ιστορικές στιγμές, μας καταγράφει η ιστορία και πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη θέση. Το συλλαλητήριο εχθές απαρτιζόταν από ανθρώπου που πήγαν να δηλώσουν ειρηνικά τη διαφωνία τους. Το συλλαλητήριο όμως, καπελώθηκε από τη Χ.Α.

Τα τρικάκια που κυκλοφορούσαν σε όλο το χώρο της διαδήλωσης και τα οποία μου προσκόμισαν γνωστοί μου, ήταν της Χ.Α.

Ο πολιτικός, ο πνευματικός κόσμος και η κοινωνία ολόκληρη πρέπει να καταλάβει ότι η Χ.Α μ’ αυτά τα τάγματα εφόδου και αυτό που έκανε χθες, αυτόπτες μάρτυρες είδαν όλη την προετοιμασία της εφόδου που έκαναν. Δηλαδή, δίπλωναν τις σημαίες για να τις κάνουν κοντάρι, είχαν σακούλες με διάφορα πράγματα μέσα και προσπάθησαν να κάνουν έφοδο στη βουλή.

Η Χ.Α αφού κατανόησε ότι δεν μπορεί με τον στρατό να ανατρέψει το πολίτευμα χρησιμοποιεί ένα εθνικό θέμα για να πεί ότι έχει λαιϊκή νομιμοποίηση.

Εχει προσπαθήσει και άλλες φορές να κάνει έφοδο στη Βουλή, εχθές ήταν η πιο σημαντική προσπάθειά της. Αν σε αυτό όλος ο δημοκρατικός κόσμος, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα, δεν καταθέσουν σήμερα κατηγορηματικά την αντίστασή τους σ’ αυτή την οργάνωση από την οποία κινδυνεύει πια η Δημοκρατία και αν από την άλλη μεριά ο πολιτικός κόσμος χρησιμοποιεί αυτό το εθνικό θέμα για πατριδοκαπηλία και άγραν ψήφων, θα το πληρώσουν. Θα το πληρώσει αυτή η κοινωνία, αυτός ο λαός που το έχει ξαναπληρώσει.

Θεωρώ ότι κατηγορηματικά πρέπει σήμερα όλοι να καταδικάσουμε και μετά ας αντιπαρατεθούμε όσο θέλουμε και όπου θέλουμε.

Παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι και κάποιοι τους χαΙδεύουν για να πάρουν ψήφους.

Αυτή τη χώρα δεν την πρόδωσαν ποτέ δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, να είμαστε κατηγορηματικοί. Καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν εκχώρησε ούτε εκατοστό ελληνικού εδάφους, ούτε πολιτισμό, ούτε ιστορία. Όταν οι δημοκρατικές δυνάμεις, όμως, αδράνησαν και άφησαν εθνικά θέματα να τα διαχειριστούν εθνικιστικές δυνάμεις, αυτά οδήγησαν σε καταστροφή.

Ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Το Μακεδονικό είναι ένα τέτοιο θέμα. Και δυστυχώς υπό την ηγεσία ενός ανθρώπου, του Αντώνη Σαμαρά, για να κάνει πολιτική καριέρα, εγκλώβισε ένα κράτος και τώρα με μια Χ.Α ισχυροποιημένη μπορεί να βρεθούμε σε τέτοιο κίνδυνο.

Για τη ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης δεν σύρεται . Όταν βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη να έχουμε ένα τμήμα της δεξιάς να στρέφεται προς την ακροδεξιά και να υιοθετεί το λόγο της, επειδή θεωρεί ότι έτσι έχει κομματικά οφέλη- το είπε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή-, αυτό κάνει ο κ Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας σκληρά νεοφιλελεύθερος πολιτικός. Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός με τον εθνικισμό πάνε χέρι-χέρι.

Ένας ομιλητής εχθές, ο κ. Κρις Σπύρου, έλεγε για την τρόικα και τη λιτότητα τα καλύτερα λόγια, ήταν ο πιο ακραιφνής υποστηρικτής των μνημονίων. Έλεγε, μάλιστα, «ποιος έχει κάνει περισσότερο θαύμα, ο θεός ή η Τρόικα;» και απαντούσε «η Τρόικα».

Ο κ. Μητσοτάκης, ξέρει ότι είναι χαμένος στα κοινωνικά θέματα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τι να πει; Τους μαθητές ως πελάτες; Ότι η ανισότητα είναι φυσικό φαινόμενο;.

Αυτή η ΝΔ σπάει το κονσέσους της Μεταπολίτευσης και παίρνει συνέχεια από τη μετεμφυλιακή εποχή.



Για την Αριστερά

Πολλοί από αυτούς που μας ακούνε είναι απόγονοι ανθρώπων που αντιστάθηκαν με το ΕΑΜ. Η Αριστερά συνδύασε τα κοινωνικά με τα εθνικά θέματα. Με αυτή τη συμφωνία, υπερασπίζεται αυτό το έθνος, αυτή τη χώρα, σε μια συμφωνία που δεν είναι φοβική και που μπορεί να μας δώσει αναπνοή για να πάμε παραπέρα.

Για τη συμφωνία

Ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος. Παρόλο που όλοι πήγαμε στα σχολεία και μάθαμε διάφορα πράγματα σχετικά με τη Μακεδονία, με τους Βαλκανικούς Πολέμους κ.λπ., έχουμε ένα τηλεοπτικό τοπίο το οποίο καλεί και παίζει πάρα πολύ με την ατάκα και το σύνθημα. Αυτό είναι η καταστροφή της σκέψης. Βγαίνουν διάφοροι δημοσιολογούντες, που θέλουν να κάνουν καριέρα, πετάνε μια πρόταση από δω και μια από κει και δεν γίνεται σοβαρή δουλειά.

Η συμφωνία των Πρεσπών διατηρεί τη γραμμή της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, όπου αναφέρεται ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και η ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς όταν σέβονται την ιστορία μας, τα σύνορά μας και τον πολιτισμό μας. Αυτό ακριβώς κάνει η συμφωνία των Πρεσπών.

Κόβει άπαξ δια παντός τους αλυτρωτισμούς, όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον, μια για πάντα.

Η συμφωνία απονονομιμοποιεί το θέμα του εθνικισμού, το κλείνει διεθνώς. Όταν λένε ότι θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση και θα αλλάξει όσα πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει, απαντώ: Δεν μπορεί να το κάνει, είναι μια Διεθνής Συμφωνία, μια Διακρατική Συμφωνία υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε

Η γλώσσα, είχε αναγνωριστεί και είχε κατοχυρωθεί οριστικά το 1977. Θα καταλάβω και το φόβο και την ψύχωση τη δική μας, αλλά ότι και να λέει η ΝΔ το 1977 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή η γλώσσα αναγνωρίστηκε ως Μακεδονική. Αυτή η παράγραφος, ακριβώς η ίδια έχει μπει στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για την εθνότητα, εκτός από την ρηματική διακοίνωση που είναι σαφέστατη, εμείς ως Ελλάδα δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε εθνότητα σε ένα άλλο κράτος, είναι εσωτερικό τους θέμα. Καμία χώρα δεν μπορεί να προσδιορίσει εθνότητα σε έναν άλλο λαό, το τι θα κάνουν μέσα στη χώρα τους είναι δικό τους θέμα.

Εμείς αναγνωρίζουμε ιθαγένεια. Στο άρθρο 7 δεν υπάρχει πιο αποφασιστική ανάλυση του τι περιλαμβάνει ο όρο «Μακεδόνας, Μακεδονικός, Μακεδονική» σε τέτοια διεθνή συμφωνία. Πρώτη φορά παραπέμπεται ο αναγνώστης τόσο αναλυτικά και επεξηγηματικά, αναγράφοντας ότι «αυτό παραπέμπει σε Νοτιοσλαβική γλώσσα, εθνότητα, με σύνδεση στο κράτος και ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό…», άρα κατοχυρώσαμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας που ήταν στον αέρα αυτά τα πράγματα.

Π.Χ, ένας Έλληνας της Πόλης είναι Τουρκικής εθνότητας; Είναι Τούρκος υπήκοος, το διαβατήριό του γράφει ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ επάνω. Αυτόν τον άνθρωπο εμείς τον λέμε Τούρκο; Ακόμα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την ΝΔ, εμείς πρέπει να τον λέμε Τούρκο.

Αυτά που λέει η ΝΔ είναι ανιστόρητα, επικίνδυνα, πατριδοκάπηλα και φτάνουν στο «Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί»

Η ΝΔ θα απολογηθεί στην ιστορία γι’ αυτά τα πράγματα. Όταν χρησιμοποιείς έναν φιλειρηνικό λαό που κατέβηκε να διαδηλώσει ήρεμα και όταν καπελώνουν από την Χ.Α μια διαδήλωση για να καταλύσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα, επειδή δεν μπορούν να το κάνουν με τον στρατό και τα όπλα γιατί ο στρατός μας είναι δημοκρατικός, θα το πληρώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες