Ραχήλ Μακρή: «Ο Δήμος Παλλήνης όχι μόνο τέθηκε εκτός Χρηματοδότησης για τα αδέσποτα, αλλά δεν έδωσε ούτε τα στοιχεία που ζήτησε ο Υπουργός» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2019

Ραχήλ Μακρή: «Ο Δήμος Παλλήνης όχι μόνο τέθηκε εκτός Χρηματοδότησης για τα αδέσποτα, αλλά δεν έδωσε ούτε τα στοιχεία που ζήτησε ο Υπουργός»


Όπως είχαμε ενημερώσει με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 29/12/2018, στις 24/12/2018, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ 5821/24.12.2018) καθορισμού των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταφύγιων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, με την οποία επιπλέον προσδιορίζεται το ύψος χρηματοδότησης για το 2018.

Η χρηματοδότηση αφορούσε μεταξύ άλλων δράσεις και ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τη σίτισή τους.

Παρόλο που ο Δήμος Παλλήνης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με αδέσποτα ζώα, δεν συμπεριλαμβανόταν στους δικαιούχους χρηματοδότησης, καθώς προφανώς η Δημοτική Αρχή δεν υπέβαλλε αίτημα όπως άλλοι όμοροι Δήμοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της Δημοτικής μας παράταξης για αδιαφορία του Δήμου Παλλήνης, καθώς αποκαλύπτουν, ότι με την υπ’ αρίθμ. 638/36334/2018 επιστολή του ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 και ο Δήμος Παλλήνης δεν απάντησε.

Όπως είχαμε ανακοινώσει με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, για εμάς ως Δημοτική Παράταξη, στόχος μας είναι ένας Δήμος απόλυτα φιλικός για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Στόχος μας είναι, ο Δήμος να ενταχθεί σε πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει δράσεις όπως:
  • Ψηφιοποίηση όλου του αρχείου και μητρώου των αδέσποτων του Δήμου.
  • Δήλωση δεσποζόμενων ζώων, προκειμένου να βοηθάμε τους δημότες στο να τους υπενθυμίζουμε τον ιατρικό έλεγχο του κατοικίδιού τους.
  • Επιδότηση στειρώσεων.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, σε σύμπραξη με τις ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες, συμπεριφοράς και σεβασμού στους συνδημότες.
Και μια σειρά δράσεων, ώστε να εξαλειφθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα βρώμικων πάρκων και δημοτικών χώρων και επιθέσεων αδέσποτων ζώων σε πολίτες, που πολλές φορές οδήγησαν και οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς. Είναι θέμα σεβασμού πρώτα στον εαυτό

Ραχήλ Μακρή

Υποψήφια Δήμαρχος

Ανθούσας - Γέρακα - Παλλήνης 

Πρώην Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες