Ο Μ.Σαλβίνι πέρασε το νόμο για την αυτοάμυνα: «Όποιος μπει στο σπίτι σας ρίξτε του στο ψαχνό»! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 12, 2019

Ο Μ.Σαλβίνι πέρασε το νόμο για την αυτοάμυνα: «Όποιος μπει στο σπίτι σας ρίξτε του στο ψαχνό»!



Ο Ιταλός ΥΠΕΣ Ματέο Σαλβίνι αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους «προοδευτικούς» γιατί έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα επιστροφής στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και σε μια εθνοκεντρική προσέγγιση εκατομμύρια πολιτών όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την ΕΕ.

Βασικό υπόβαθρο της κλασσικής αντίληψης της καθαρής πατριωτικής Δεξιάς είναι η υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών, της οικογένειας και του άβατου της οικογενειακής εστίας και στα πλαίσια αυτά έγκειται και η χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας σε οποιουδήποτε τύπου εισβολή.

Πριν λίγες ημέρες, το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε μία νομοθετική ρύθμιση που διευκολύνει την αυτοάμυνα με όπλα. Με 373 «Ναι» έναντι 104 «Όχι», το σώμα ψήφισε την τροποποίηση των άρθρων 52 και 55 του ποινικού κώδικα.

Το νομοσχέδιο εισήγαγαν προς ψήφιση ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο. Και οι δύο ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, κρίνεται «πάντοτε» με βάση τις ισχύουσες συνθήκες όποιος αμύνεται με όπλα κατά προσώπων που παραβιάζουν το σπίτι ή την επιχείρησή του.

«Όταν ένας μασκοφόρος στέκεται στο ένα μέτρο μπροστά μπροστά μου, πρέπει να αμυνθώ, αφού πρώτα καταλάβω, εάν ο δράστης με απειλεί, αν το πιστόλι του είναι πραγματικό κι αν το μαχαίρι του είναι ακονισμένο», ανέφερε ο Σαλβίνι.

«Και σας λέω: Αν μέσα στη νύχτα δω έναν μασκοφόρο μέσα στο δωμάτιό μου, τότε θα τον κανονίσω. Αν φοβηθώ, νομιμοποιούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι

Οι επικριτές του νόμου προειδοποιούν για καταστάσεις «Άγριας Δύσεως» στην Ιταλία. Ειδικά αν ο νόμος περάσει και από τη γερουσία και ενεργοποιηθεί προ των Ευρωεκλογών.

«Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου – οποτεδήποτε και όπως και να ‘χει», ανταπαντά ο Σαλβίνι.

Στις δημοσκοπήσεις η πλειονότητα των Ιταλών είναι υπέρ αυτής της τροποποίησης. Άλλωστε, τέτοιου είδους νομοθετικές παρεμβάσεις, υπέρ του Νόμου και της Τάξεως, είχαν προαναγγελθεί στο πρόγραμμα της Λέγκας.

Για όποιον δεν έχει ζήσει Ιταλία δεν μπορεί να κατανοήσει το επίπεδο της εγκληματικότητας στην χώρα αυτή ειδικά στις πόλεις του Νότου. Μπάρι, Ρέτζιο Καλάβρια, σικελικές πόλεις δεν είναι εύκολα μέρη για να ζει κάποιος και ειδικότερα τα περίχωρά τους είναι ακόμα πιο δύσκολα.


ΠΗΓΗ: pronews.gr



Con legislazione attuale se un ladro entra in casa nostra di notte, prima di reagire dobbiamo fare una sorta di indagine notturna. Con la nuova legge finalmente ci si può difendere, si può respingere un’aggressione. Ma non c’è alcuna licenza a uccidere @Mattino5

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Giulia Bongiorno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες