Μουσική διαμαρτυρία μαθητών στο Σύνταγμα - ΒΙΝΤΕΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Μουσική διαμαρτυρία μαθητών στο Σύνταγμα - ΒΙΝΤΕΟ



Μουσικά αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι μαθητές για τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας. 

Με νότες πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας μαθητές των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων, που πραγματοποίησαν μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος. 

Κεντρικά αιτήματά τους να καταργηθεί η ΚΥΑ που θέτει χιλιομετρικούς περιορισμούς στη δωρεάν μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους, να μην εφαρμοστεί φέτος η Υπουργική Απόφαση για την εισαγωγή στα μουσικά τμήματα. 


Από τις 11 π.μ. μέχρι το μεσημέρι, από τη σκηνή που είχε στηθεί στην πλ. Συντάγματος πέρασαν μουσικά σχήματα από μαθητές αυτών των σχολείων, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς. 



Ειδικότερα, τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των σχολείων εξέφρασαν εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων. 


Τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν,θα πραγματοποιήσουν και συναυλία στο Σύνταγμα και θα καταθέσουν στη Βουλή υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες