Μπακαλιαροκροκέτες Σκορδαλιά Από Την Αργυρώ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαρτίου 24, 2019

Μπακαλιαροκροκέτες Σκορδαλιά Από Την Αργυρώ


Υλικά Συνταγής

Για τις μπακαλιαροκροκέτες

    500 γραµ. ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο
    2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα
    4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
    1 αυγό
    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
    250 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
    μπόλικο φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

    6-7 πατάτες
    4-5 σκελίδες σκόρδο
    1/2 λεμόνι (χυμός)
    3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
    1½ φλ. (στο 1½ φλ. υπολογίστε μισή ποσότητα από το κάθε λάδι) ελαιόλαδο και σπορέλαιο
    αλάτι
    1 αυγό (βιολογικό)
    παντζάρια σαλάτα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Για τις μπακαλιαροκροκέτες με μπύρα

    Με τα δάχτυλα μαδάμε τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες. Δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο. Τον βάζουμε σε µπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να αναδειχθεί ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄, να ενωθούν οι γεύσεις.
    Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τις ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Σερβίρουμε µε σκορδαλιά και παντζάρια σαλάτα. Σε περίοδο νηστείας αφαιρούµε το αυγό.

Για τη σκορδαλιά

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20΄, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ µε τους κόφτες ή στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αυγό (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους.

mati-gr-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες