Χιλιάδες πιστοί στην Συνάντηση των Επιταφίων & στην περιφορά μέσα στην Θάλασσα του Λουτρακίου - Video - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Απριλίου 27, 2019

Χιλιάδες πιστοί στην Συνάντηση των Επιταφίων & στην περιφορά μέσα στην Θάλασσα του Λουτρακίου - Video


Με δέος και συγκίνηση εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν κι εφέτος την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στην παραλία του Λουτρακίου.

Ο Επιτάφιος της Παναγίας της Γιάτρισσας, πραγματικά προκαλεί δέος, όπως και η περιφορά του μέσα στη θάλασσα και χαρίζει μοναδικές εικόνες στους πιστούς.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή περιφορά Επιταφίου, ιδέα του Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Γιάτρισσας π. Νικολάου Βασιλόπουλου που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια και είχαν τη χαρά να ζήσουν κι αυτή τη χρονιά οι χιλιάδες πιστοί που βρέθηκαν στο Λουτράκι.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, όλοι μαζί, ξεκίνησαν από τον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας
προς την παραλία για την περιφορά του Επιταφίου, γεμάτοι πίστη, ευλάβεια και συγκίνηση.

Ακολουθώντας τον παραλιακό πεζόδρομο και με την συνοδεία 3 καϊκιών που το περίμεναν μέσα από την θάλασσα έφτασε μπροστά στο δημαρχείο όπου από την ράμπα και φέτος ο Επιτάφιος μπήκε στη θάλασσα στα χέρια πιστών και η περιφορά μέσα στο νερό διήρκεσε περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες