Κωστής Ζερβός: Η ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Λουτράκι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 12, 2019

Κωστής Ζερβός: Η ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Λουτράκι


Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Λουτράκι, πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης» και υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κωστής Ζερβός...

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωστής Ζερβός, ξεκίνησε την ομιλία του, αναφέροντας ότι "Πολλοί δεν περίμεναν ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ. Πολλοί, δεν περίμεναν ότι το πείσμα και η αγάπη για τον τόπο, είναι δυνατότερα από εμπόδια και δυσκολίες. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Σήμερα εγκαινιάζουμε το εκλογικό μας κέντρο".


Διαβάστε την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου με την Επιλογή Ευθύνης για το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κυρίου Κωστή Ζερβού.
Καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα, σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη μαζική σας συμμετοχή και την αποφασιστικότητα στα βλέμματά σας.

Σήμερα είναι μέρα χαράς, κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά.

Πολλοί δεν περίμεναν ότι θα φτάναμε έως εδώ, πολλοί δεν περίμεναν ότι θα σχηματιστεί ένας τέτοιος συνδυασμός.

Δεν περίμεναν ότι το πείσμα και η αγάπη για τον τόπο είναι δυνατότερα από εμπόδια και δυσκολίες. Δεν τους κάναμε τη χάρη.

Σήμερα εγκαινιάζουμε το εκλογικό μας κέντρο.

Φιλοδοξούμε αυτός ο χώρος να είναι ένας χώρος συζήτησης , ζύμωσης , αγώνα και δημιουργίας.

Από σήμερα όλες και όλοι μας θα είμαστε στις επάλξεις ακόμα πιο δυνατά. Εδώ στο προσκήνιο για να φτάσει το μήνυμά μας παντού. Να μιλήσουμε με τον κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά για τα προβλήματα της πόλης που τους απασχολούν.

Ένας χώρος αντάμωσης ανθρώπων που μπορεί να χάθηκαν για κάποιο διάστημα, αλλά σε όλους τους αγώνες και τις σημαντικές στιγμές του τόπου ήταν παρόντες.

Είμαστε εδώ ακόμα περισσότεροι ακόμα πιο αποφασισμένοι, ακόμα πιο αισιόδοξοι, ειδικά μετά τη σημερινή μαζική μας εκδήλωση. Ακόμα περισσότεροι, έχοντας πλαισιωθεί από κινήσεις και ανθρώπους που δε ζήτησαν τίποτα προσωπικό.

Κινήσεις που κινήθηκαν με γνώμονα το καλό του Δήμου, που στηλίτευσαν όταν έπρεπε τα κακώς κείμενα και στάθηκαν απέναντι στο στενό κύκλο εξουσίας του Λουτρακίου. Γιατί μας επέλεξαν; Γιατί συντάχθηκαν μαζί μας; Γιατί διέκριναν την αλήθεια των λεγομένων μας, την πίστη μας στην ανατροπή της μιζέριας, την αυθεντική αγωνία για την κατεύθυνση του Δήμου.

Το είπαμε στην αρχή, το λέμε και τώρα , είμαστε μια ανοιχτή παράταξη που επιδιώκουμε την αλλαγή.

Την αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση, τέλος στην αρχή του ενός. Την αλλαγή των προτεραιοτήτων. Καλά είναι τα μακρόπνοα σχέδια, αλλά στην καθημερινότητα κρινόμαστε.

Την αλλαγή του υποδείγματος της πολιτικής. Και εδώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο κύτταρο της δημοκρατίας, δεν χωράνε στεγανά.

Δεν είμαστε αψεγάδιαστοι, δεν είμαστε φωστήρες ή μεσσίες αλλά είμαστε αγωνιστές, είμαστε καθαροί, και δεν παίζουμε ρόλους. Δεν είμαστε αψεγάδιαστοι γιατί κανείς δεν είναι, δεν τα γνωρίζουμε όλα, αλλά έχουμε μάθει να ακούμε, να μιλάμε και να συνθέτουμε.

Σήμερα υπογράφουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους Δημότες. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ελπίδας, αναπτυξιακής προοπτικής και αλήθειας. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο αλλαγής και αμοιβαίου αγώνα. Αγώνα για την αναγέννηση του Δήμου σε οικονομικό επίπεδο, αγώνα για την αντιμετώπιση των διαχρονικών του προβλημάτων με γνώμονα το δημοτικό συμφέρον. Αγώνα για την ισότιμη μεταχείριση του Δήμου απέναντι σε οποιονδήποτε συνομιλητή, πολυεθνική εταιρία, Κράτος ή επενδυτή.

Ήρθε η Ώρα να αρχίσουν να μας σέβονται και αυτό πρέπει να το κερδίσουμε. Δεν θα τους αφήσουμε να δυσφημίζουν τον τόπο μας. Δεν δεχόμαστε να τους αφήσουμε να μας υποτιμούν. Το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Περαχώρα, τα Πίσια, τα Ίσθμια, ολόκληρος ο δήμος, δεν είναι φέουδο κανενός. Ανήκουν μόνο στους Δημότες.

Γιατί η δημοκρατία δεν είναι η προσέλευση στις κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια. Δημοκρατία δεν είναι η ανάθεση των προβλημάτων σε λίγους, που θεωρούν ότι έχουν το κληρονομικό δικαίωμα. Δημοκρατία είναι ο συνεχής διάλογος με τους πολίτες, είναι ο καθημερινός συλλογικός αγώνας των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή. Δημοκρατία είναι η ισονομία, η ίση μεταχείριση των Δημοτών και όλων των περιοχών του Δήμου. Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Δημοκρατία είναι και η σωστή πληροφόρηση των πολιτών. Να μάθουν όλοι επιτέλους λεπτομερώς τι γίνεται με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, να φύγουμε από το βαθύ σκοτάδι που έχει απλωθεί στην κοινωνία.

Πολλοί μας ρωτούν ποια ήταν η αιτία, ποια ήταν η σπίθα για τη δημιουργία αυτής της παράταξης. Ξέρετε, υπάρχει κάτι πιο βαθύ από τις προεκλογικές εξαγγελίες: Είναι η ανοιχτή πόλη, η πρόσβαση των δημοτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και όχι η απομόνωση και περιχαράκωση των κέντρων λήψης αποφάσεων από την κοινωνία.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό το άλμα. Πλέον, με τη δύναμη των ανθρώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας, που για μας δεν είναι άνθρωποι με αυτοσκοπό να συλλέξουν ψήφους, αλλά συνεργάτες, προχωράμε μπροστά .

Είμαστε άνθρωποι από τα σπλάχνα της κοινωνίας, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, καθημερινοί πολίτες, αγωνιστές της ζωής. Κάποιοι από εμάς είναι σερβιτόροι, άλλοι καθηγητές, έμποροι, συνταξιούχοι, εργάτες, συνδικαλιστές και νοικοκυρές. Από όλες τις ηλικίες και κοινωνικές καταβολές. Αυτοί είμαστε και είμαστε περήφανοι.

Εμείς αναζητήσαμε ανθρώπους που

Μέσα στα μάτια τους έχουν ένα δεντράκι καλοσύνης,

Ανάμεσα στα φρύδια τους, ένα γεράκι δύναμης

Και ένα μουλάρι από θυμό μες στην καρδιά τους,

Που δε σηκώνει τ’ άδικο.

Αυτοί οι στίχοι του Ρίτσου μας συντροφεύουν και είναι το μοναδικό μας κριτήριο για να έχουμε μία παράταξη που δε θα κάνει μόνο προ-συμβούλια, για να έχουμε μία παράταξη αντιπροσωπευτική της κοινωνίας. Μία παράταξη που εάν χρειαστεί θα είναι στο δρόμο για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των Δημοτών.

Ήρθε η ώρα οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να βγουν μπροστά, από το σκοτάδι στο φως.

Σε 15 μέρες θα αλλάξει σελίδα ο Δήμος. Σε 15 μέρες θα τελειώσουμε με το στενό κύκλο εξουσίας. Σε 15 μέρες ο Δήμος και η τοπική κοινωνία θα κάνει το μεγάλο άλμα.

Δεν θα δώσει εντολή ανάθεσης στους ίδιους ανθρώπους, γιατί ξέρει ότι θα φέρουν τα ίδια αποτελέσματα. Δεν θα δώσει εντολή μετάβασης σε ανθρώπους που έχουν Εμπειρία στο να διαχειριστούν το Δήμο με Αποτυχία. Θα δώσει εντολή άλματος, εντολή αλλαγής σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους. Σε ανθρώπους με νέες αντιλήψεις και άσπιλες συνειδήσεις.

Σήμερα παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιό μας, άνθρωποι που για καιρό δεν εκφράστηκαν βγαίνουν μπροστά. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια που άφησαν τη βολή τους για να μπουν σε αυτόν τον αγώνα, να βγουν στο προσκήνιο

Ας τους γνωρίσουμε:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


ΒΕΛΙΟΥ Ελισσάβετ (Ελίζαμπεθ) του Βασιλείου

ΓΕΡΟΥ– ΜΙΧΑ Αναστασία του Βασιλείου

ΔΡΙΤΣΑΣ Αλκιβιάδης του Μιχαήλ

ΘΗΒΑΙΟΥ Μαργαρίτα του Περικλή

ΚΑΛΛΙΡΗ Κωνσταντίνα (Ντίνα) του Μιχαήλ

ΚΑΛΥΒΑΣ Αθανάσιος του Νικολάου

ΚΑΝΑΚΗ Γεωργία (Γωγώ) του Γερασίμου

ΚΑΡΑΠΑΥΛΟΥ-ΠΕΠΠΑ Άννα του Αθανασίου

ΚΑΤΣΑΡΟΣ Λουκάς του Αποστόλου

ΚΟΚΚΙΝΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ Νικόλαος του Ιωάννη

ΚΟΥΖΟΥΠΗΣ Κωνσταντίνος του Θεοδώρου

ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ Ανδριάνα (Νούλα) του Γερασίμου

ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ Βασίλειος του Δημητρίου

ΛΟΤΣΙ Γιώργος του Πετρίκα

ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ Παναγιώτης του Γεωργίου

ΜΗΤΡΟΥ Μαρία-Ευδοκία (Μαριεύη) του Ανδρέα

ΜΠΟΥΣΑΪ Βασίλικα του Λόλι

ΝΟΣΗΣ Δημήτριος του Μιχαήλ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Ιωάννης του Σπυρίδωνος

ΣΚΛΙΑΣ Δημήτριος του Ιωάννη

ΣΠΑΝΟΣ Αθανάσιος του Γεωργίου

ΣΤΑΡΦΑΣ Κωνσταντίνος του Σταύρου

ΣΤΕΦΑ Μαρία του Παρασκευά

ΣΤΕΦΑΣ Ιωάννης του Παναγιώτη

ΤΖΟΓΙΑ Ελένη (Λένα) του Πέτρου

ΦΟΡΤΗΣ Δημήτριος (Τζιμάκος) του Μάριου

ΦΩΤΟΣ Άγγελος του Τηλέμαχου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΓΕΝΕΡΑΛΗ Ευτέρπη-Βαρβάρα του Ιωάννη

ΚΟΥΤΕΛΑ Θεόνη του Χαραλάμπους

ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ Ειρήνη του Χριστοφόρου

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ Ειρήνη του Νικολάου

ΠΑΥΛΟΥ Γεώργιος του Δημητρίου

ΣΤΑΜΟΥ Σωτήριος του Χρήστου

ΤΣΙΤΣΗΣ Αναστάσιος του Χρήστου


Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

Με τον καιρό να ’ναι κόντρα, είναι τιμή σαν πετάς!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες