Οι ντελιβεράδες απαιτούν 15% αποζημίωση για το μηχανάκι: Είναι πλέον νόμος, να τον επιβάλουμε! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019

Οι ντελιβεράδες απαιτούν 15% αποζημίωση για το μηχανάκι: Είναι πλέον νόμος, να τον επιβάλουμε!


Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντί τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων


«Είναι πλέον γεγονός! Μετά από έναν αγώνα διαρκείας εδώ και 2 χρόνια περίπου, που κορυφώθηκε στις 11 Απρίλη με την Πανελλαδική Μέρα Δράσης των διανομέων, τον οποίο συνεχίζουμε και εντείνουμε, ψηφίστηκε ο νόμος (Ν. 4611/2019 – Αρ. 55, 56, ) που αφορά τους διανομείς!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «15% αποζημίωση για το μηχανάκι! Είναι πλέον νόμος! Να τον επιβάλουμε!», σημειώνεται πως «από 17/5/19 οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι:
  1. Να μας καταβάλουν κάθε μήνα με τον μισθό μας και αποζημίωση τουλάχιστον 15% επί του βασικού μισθού για τα έξοδα κίνησης, συντήρησης και χρήσης, όταν δουλεύουμε με δικό μας μηχανάκι.
  2. Η αποζημίωση χρήσης αφορά: τα καύσιμα, την συντήρηση και επισκευή, το Κ.Τ.Ε.Ο., το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τα τέλη κυκλοφορίας και τίποτα άλλο.
  3. Η αποζημίωση χρήσης υπολογίζεται ως εξής: (650 χ 15% = 98 ευρώ χ 0,006) = 0,59€ για κάθε ώρα εργασίας!
  4. Επομένως το ελάχιστο ωρομίσθιο που πρέπει να μας καταβάλλουν οι εργοδότες καθορίζεται σε 3,66 + 0,59 = 4,25 €/ ώρα (για συμβατικό ωράριο 40 ωρών, Δευτέρα-Σάββατο από τις 6πμ-10μμ). Για τις νυχτερινές ώρες (10μμ-6πμ) δικαιούμαστε με προσαύξηση 25% : 5,17€/ώρα
  5. Για Κυριακές και Αργίες με προσαύξηση 75%: 7€/ ώρα.
  6. Η αποζημίωση χρήσης καταβάλλεται στην τράπεζα: μαζί με τον μισθό, συνυπολογίζεται στα δώρα, τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις και δεν συμψηφίζεται με τα πουρμπουάρ
Να μας παρέχουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.)ανεξάρτητα από την αποζημίωση χρήσης που δικαιούμαστε:
  • Το κράνος, που ορίζεται πλέον στον Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696, Αρ 12,παρ 6)
  • Πανωφόρι προστασίας του αναβάτη
  • Αδιάβροχη προστασία (ένδυση και υπόδηση)
  • Γάντια ή χούφτες
  • Ανακλαστικό γιλέκο
Καταγραφή της πινακίδας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Περιμένουμε Υπουργική απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες