Άστατος και σήμερα ο καιρός - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2019

Άστατος και σήμερα ο καιρός - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες


Σε ποιες περιοχές αναμένονται χαλαζοπτώσεις. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Ο καιρός τις επόμενες ημέρες.


Για την Πέμπτη, στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα, κυρίως τις απογευματινές ώρες, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στην Εύβοια βόρειοι έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά της Κρήτης. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν, κατά τόπους, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Είναι πιθανό στα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, κατά τόπους, τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις, ενώ στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες