Σία Αναγνωστοπούλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει απόλυτα τον προοδευτικό, δημοκρατικό και αριστερό χώρο» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουλίου 06, 2019

Σία Αναγνωστοπούλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει απόλυτα τον προοδευτικό, δημοκρατικό και αριστερό χώρο»


Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών και Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 107,7 Στο Κόκκινο -Πάτρας



Κληθείσα να σχολιάσει την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα είπε ότι «η Αχαΐα, αυτό το προπύργιο του προοδευτικού, δημοκρατικού κόσμου είπε εμείς είμαστε εδώ, προχώρα. Σα να έγινε μια επανεκκίνηση αυτής της Νέας Μεταπολίτευσης που θέλουμε εμείς, με τα καλά της Μεταπολίτευσης με ένα πιο αριστερό πρόσημο, πιο ριζοσπαστικό και με συσπείρωση του αριστερού, δημοκρατικού κόσμου».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι «ξεκινήσαμε να συνδιαμορφώνουμε αυτόν τον χώρο της Προοδευτικής Συμμαχίας κάτι που κυρίως έγινε μέσα στη μάχη, κυρίως κατά την προσπάθεια επίλυσης του Μακεδονικού με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πολύς κόσμος αυτού του χώρου που ήταν απομακρυσμένος από εμάς, ή που είχε φύγει από το ΚΙΝΑΛ ή τη ΔΗΜΑΡ, βρέθηκε μαζί μας. Αυτή η απεύθυνση του προέδρου και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία γενικότερα στον κόσμο του ΚΙΝΑΛ γίνεται για ένα σημαντικό λόγο: δεν μπορεί σε όλη την Ευρώπη οι σοσιαλδημοκράτες να σπάνε τις γέφυρες με την νεοφιλελεύθερη δεξιά που είναι η πιο στυγνή δεξιά που έχει γνωρίσει η Ευρώπη και η Ελλάδα, και εδώ στη χώρα μας να έχουμε το ΚΙΝΑΛ που όπως είπε η πρόεδρός του θα στηρίξει τον κ.Μητσοτάκη. Αυτόν τον προοδευτικό, δημοκρατικό και αριστερό χώρο τον εκφράζει απολύτως ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες να συνταχθούν για να μη φύγει καμία ψήφος προς τη ΝΔ, έστω και με έμμεσο τρόπο».

Σε ερώτηση για την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης: «Υπάρχει μια πραγματικότητα και πολλοί μύθοι για τη μεσαία τάξη που επί Σαμαρά είχε επιβαρυνθεί με φόρους 83% και έρχεται η κυβέρνηση και επιβαρύνει με 17% γίνεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο μύθος βρίσκεται στο ότι ξεχνάμε ότι επί Σαμαρά – Βενιζέλου έκλεισαν περίπου 350.000 μαγαζιά, απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοί φτωχοποιήθηκαν εν μία νυκτί. Είχαμε κατάρρευση της μεσαίας τάξης. Μια φιλολαϊκή κυβέρνηση έπρεπε να αποκαταστήσει τη μεσαία τάξη και το σημαντικότερο είναι να διευρυνθεί ώστε να αποκτήσει προοπτική».

Ερωτηθείσα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις επιστολές Καρμανλή είπε: «Δεν υπήρξε μεγαλύτερος διχασμός της κοινωνίας από όσο όταν διαρκούσε η διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η ΝΔ χρησιμοποίησε τα πατριωτικά συναισθήματα της κοινωνίας, τα καπηλεύτηκε και δίχασε την κοινωνία ανάμεσα σε εθνικούς προδότες και σε πατριώτες. Αυτό έχει συμβεί στις μαύρες περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Όπως αποκαλύπτεται, η διαπραγμάτευση είχε σταματήσει στο «Μακεδονία-Σκόπια» και μάλιστα όχι erga omnes. Στο Βουκουρέστι κέρδισαν χρόνο και δεν υπήρξε καμία λύση. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η πιο πατριωτική πράξη. Μια χώρα που θέλει να έχει μέλλον προσπαθεί να στήσει αναχώματα φιλίας και αλληλεγγύης στην περιοχή όπως έκανε η κυβέρνηση για να μπορεί να αποτρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τόξο αστάθειας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδρανώντας και κουκουλώντας το πρόβλημα περίμεναν να έρθει να λύσει το πρόβλημα μια ξένη δύναμη. Η κυβέρνησή μας μίλησε ανοιχτά στο λαό και με πατριωτικό καθήκον ένα πρόβλημα δεκαετιών».

«Το άσυλο είναι μια ιδεοληψία της Δεξιάς»

Για την πρόθεση της ΝΔ να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, είπε ότι «η Δεξιά επικαλείται είτε εθνικά θέματα κάνοντας πατριδοκαπηλεία είτε την ασφάλεια επιδιώκοντας να δημιουργήσει φόβο στους πολίτες. Το άσυλο ποτέ δεν εμπόδισε να μπει η αστυνομία όταν υπάρχει πρόβλημα και χρειάζεται. Είναι μια ιδεοληψία της Δεξιάς. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ανομίας, η ασφάλεια όμως φτιάχνεται με δεσμούς αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία, όχι όταν σπάνε αυτοί οι δεσμοί. Μιλά η ΝΔ για την ασφάλεια, ποιος όμως κατάργησε τη μονάδα ΔΙΑΣ; Είναι απίστευτη υποκρισία και διάδοση της ρητορικής του φόβου στην κοινωνία».

Αναφερόμενη στη νέα Νομική Σχολή της Πάτρας, είπε «η ΝΔ ενώ λέει ότι φεύγουν τα παιδιά μας, ο κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι θα κλείσει τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Κάτι έχει η οικογένεια Μητσοτάκη με την περιοχή μας: ήταν επί πατρός Μητσοτάκη όταν αποβιομηχανοποιήθηκε η περιοχή και τώρα ο κ.Μητσοτάκης λέει ότι θα κλείσει τη Νομική Σχολή. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να υπάρξει στις εκλογές αποχή είπε ότι «το κυριότερο είναι να ασκήσει ο κάθε πολίτης το δημοκρατικό του δικαίωμα και μετά να πάει στις παραλίες, διότι σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε ποιος θα μας κυβερνήσει την επόμενη 4ετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες