Παρέμβαση - Ανατροπή από τους εργαζόμενους στο θέμα της εκμίσθωσης του Spa - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2019

Παρέμβαση - Ανατροπή από τους εργαζόμενους στο θέμα της εκμίσθωσης του Spa


Παρέμβαση προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., έκανε το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου μέσω του προέδρου του Κώστα Λογοθέτη και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ένωση" μέσω του Προέδρου του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου και του τεχνικού συμβούλου του Σωματείου Γιάννη Λογοθέτη, σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Loutraki Thermal Spa.


Ο Πρόεδρος της Τουριστικής Γιώργος Ρουμελιώτης (υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου, λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας με το Βούλευμα Εφετών), παρέλαβε έγγραφο με το οποίο του γινόταν γνωστό ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγή καθεστώτος στο Spa, καθώς βάσει νόμου θα έπρεπε να έχει ενημερώσει εγγράφως τους υπαλλήλους της δημοτικής επιχείρησης.


"Κάτι τέτοιο συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης και διαδοχή εργοδότη, γεγονός που δημιουργεί υποχρέωση διαβούλευσης και πληροφόρησης των εργαζομένων (άρθρ. 9 ΠΔ 178/2002), διαδικασία που θα έπρεπε να έχετε ακολουθήσει πριν τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης", αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Έτσι η συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για χθες Τρίτη στις 7μ.μ., αναβλήθηκε.



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής, αφού έλαβε υπ όψιν του τις ανακοινώσεις των νέων δημοτικών συνδυασμών αλλά κυρίως το έγγραφο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ένωση" αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα της εκμίσθωσης του Spa στην Γενική Συνέλευση της Α.Ε. του Δήμου ήτοι, στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να συνεδριάσει μέσα στον Αύγουστο, πριν δηλαδή την ορκωμοσία της νέας σύνθεσης του, με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν τούτου το θέμα της εκμίσθωσης του Spa τίθεται πλέον εν αμφιβόλω. Κι αυτό γιατί από το "ασφαλές" και "προστατευμένο" περιβάλλον του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής, όπου η παράταξη Γκιώνη ελέγχει τα 8 από τα 9 συνολικά μέλη του, (αφού μόνο η Ανδριανή Κουρούκλη ανήκει στην αντιπολίτευση), περνάει στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου οι ισορροπίες είναι σαφώς πιο εύθραυστες.


Ακολουθεί το έγγραφο - παρέμβαση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η ένωση":





Πηγή :loutraki365 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες