Το Νοσοκομείο Κορίνθου χωρίς Παιδιατρική - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2019

Το Νοσοκομείο Κορίνθου χωρίς Παιδιατρική




Μετράμε πλέον αρκετούς μήνες που η παιδιατρική κλινική στο Νοσοκομείου Κορίνθου είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το γεγονός είχε καταγγείλει στις αρχές Μαρτίου η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίας, αναγκάζοντας την Διοίκηση του Νοσοκομείου να δώσει απαντήσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει προκαλέσει την ανησυχία αλλά και την αγανάκτηση πολλών γονιών.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Καλομοίρη επιβεβαίωσε ότι η παιδιατρική δεν λειτουργεί κανονικά αποδίδοντας την ευθύνη στο προσωπικό και συγκεκριμένα στους γιατρούς.
«…στην προσπάθεια στήριξης της Παιδιατρικής Κλινικής του τόπου μας, θα θέλαμε να έχουμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του συνόλου των παιδιάτρων όλων των δημόσιων υγειονομικών δομών του νομού μας και πρωτίστως του ιατρικού προσωπικού της ίδιας της κλινικής. Διαφαίνεται όμως ότι σε αυτό, δεν υπάρχουν ταυτόσημες προσεγγίσεις και κυριαρχεί το ατομικό στοιχείο, έναντι του συλλογικού συμφέροντος», αναφέρει μεταξύ άλλων η διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Κατανοούμε ότι και οι γιατροί είναι άνθρωποι και πολλές φορές σοβαροί προσωπικοί λόγοι τους αναγκάζουν να απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν σημαίνει ότι μπαίνει λουκέτο σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο και αφήνουμε στο έλεος του Θεού τους ασθενείς. Η γραφειοκρατία, οι καθυστερήσεις και η ανοργάνωση επιτέλους πρέπει να απουσιάζουν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όσα παιδιά αρρωσταίνουν ή έχουν κάποιο ατύχημα και μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου φεύγουν για ΤΟΜΥ ή Παίδων ή στην καλύτερη των περιπτώσεων εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα για ιδιωτική κλινική.

Καταλαβαίνετε πως οι γονείς έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται. Όταν η υγεία του παιδιού τους είναι σε κίνδυνο δεν τους απασχολεί καθόλου αν έχουν γίνει από την διοίκηση όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένουν…εδώ και μήνες, αλλά θέλουν το αυτονόητο. Να λειτουργήσει κανονικά εδώ και τώρα η Παιδιατρική.Το πως και τι δεν μας αφορά, βρείτε το εσείς.

Οι βουλευτές του Νομού μας θα πρέπει να πιέσουν και αυτοί ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα το γρηγορότερο δυνατόν.

Πηγή: sfedona.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες