Κόρινθος: Κάλεσμα σε απεργιακή διαδήλωση αύριο 24/9 σχετικά με το νέο πολυνομοσχέδιο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019

Κόρινθος: Κάλεσμα σε απεργιακή διαδήλωση αύριο 24/9 σχετικά με το νέο πολυνομοσχέδιο


Κάλεσμα σε απεργιακή διαδήλωση καλή αύριο 24 Σεπτεμβρίου 2019 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΤ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο που προβλέπει δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης


Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η νέα Κυβέρνηση δείχνει και την κατεύθυνση στην οποία στοχεύει να κινηθεί. Ονομάζεται “αναπτυξιακό” αλλά η ουσία του είναι αντεργατική, με την έννοια ότι για να γίνει η ανάπτυξη που επιθυμούν, από την οποία θα βγουν κερδισμένοι ελάχιστοι μονοπωλιακοί όμιλοι, θα πρέπει οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα κατακτημένα να περιοριστούν.

Το κύριο που φέρνει το πολυνομοσχέδιο είναι ότι με ένα σύνολο διατάξεων οδηγούμαστε στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Συγκεκριμένα προβλέπονται εξαιρέσεις από τις εθνικές και τις τοπικές κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συλλογγικές συμβάσεις, οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν έναντι κλαδικών, για επιχειρήσεις που επικαλούνται «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» και ακόμα, η τοπική σύμβαση υπερισχύει και της εθνικής κλαδικής και της ομοιεπαγγελματικής.

Επιπλέον χτυπιέται η συνδικαλιστική δράση, καθώς προωθείται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και φακέλωμα με τη δημιουργία γενικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων. Δινεται μάλιστα η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό εργασίας να ξαναγράφει τον συνδικαλιστικό νόμο.

Ο κόσμος να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση της ΓΣΕΕ που δεν επέλεξε να καλέσει στην απεργία στις 24 Σεπτεμβρη όπως αποφασισαν εκατοντάδες σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα αλλά και η ΑΔΕΔΥ, αλλά διάλεξε άλλη ημερομηνία για να διασπάσει το εννιαίο της απεργίας. Αντίστοιχα και η ηγεσία του ΠΣΦ δεν έχει προκηρύξει ακόμα συμμετοχή στην απεργία. 

Θελουν να επιβάλουν τη σιωπή στους εργασιακούς χώρους και ένα ελεγχόμενο κίνημα που δεν θα τους είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη που επιθυμεί ο ΣΕΒ και τα υπολοιπα επιτελεία να έρθει.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν και να συμμετέχουν στην απεργιακή διαδήλωση την Τρίτη 24/9 στις 10:30 π.μ. στον πεζόδρομο, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα, στην Κόρινθο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες