Άσχημα τα νέα για τους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2019

Άσχημα τα νέα για τους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων


Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων από το 2019.

Οικονομική “βόμβα” θα είναι σύντομα τα παλιά αυτοκίνητα, με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αρχή θα γίνει με τα επόμενα τέλη κυκλοφορίας…

Η ΕΕ προωθεί μία σειρά μέτρων από το 2020 ώστε να δημιουργήσει έντονα οικονομικά αντικίνητρα στο να κρατάνε οι κάτοχοί τους αυτά τα πιο ρυπογόνα οχήματα.

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων από το 2019. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τα τέλη κυκλοφορίας για τα παλαιότερα αυτοκίνητα θα είναι ακριβότερα λόγω των αλλαγών που έχουν προγραμματιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες-εντολές της ΕΕ, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι η πρώτη επιβάρυνση καθώς η ΕΕ προωθεί μία σειρά μέτρων από το 2020 ώστε να δημιουργήσει έντονα οικονομικά αντικίνητρα στο να κρατάνε οι κάτοχοί τους αυτά τα πιο ρυπογόνα οχήματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός για τα Τέλη στο “Έθνος”:

«Το σύστημα των Τελών Κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων. Πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά µε τους εκπομπές ρύπων, ενώ πρέπει να γίνει και δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια. Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα µας.

Επιδιώκουμε οι αποφάσεις µας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών. Ως εκ τούτου, όταν είμαστε έτοιμοι θα προχωρήσουμε στις αποφάσεις µας».

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς η δικαιότερη επιβάρυνση θα γίνει σε συνδυασμό με το στόχο της ανανέωσης των παλαιών αυτοκινήτων οπότε στα παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα τα Τέλη Κυκλοφορίας θα αυξηθούν ενώ στα καινούρια με χαμηλές εκπομπές ρύπων θα μειωθούν ενώ αντίθετα και τα νέα αλλά ρυπογόνα μοντέλα το κόστος χρήσης θα αυξηθεί. Μένει να δούμε τα κίνητρα που θα αποφασιστούν να δοθούν στα λεγόμενα «καθαρά» αυτοκίνητα και ποιο θα είναι το όφελος για τους καταναλωτές.

https://agioitheodoroi.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες