Αίτημα Ανανέωσης Συμβάσεων 15 εργαζόμενων στο ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019

Αίτημα Ανανέωσης Συμβάσεων 15 εργαζόμενων στο ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου


Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου αιτούμαστε την ανανέωση των συμβάσεων μας. Αποτελούμε προσωπικό που έχει προσληφθεί με το «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 5500 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν.1892/1990 (Α’ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα» μέσω του ΟΑΕΔ. Οι συμβάσεις έχουν 12μηνη διάρκεια και λήγουν τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2020.

Στο ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου με το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχολούμαστε 6 άτομα (3 Φυσικοθεραπευτές, 2 Νοσηλεύτριες, 1 Κοινωνική Λειτουργός), σε σύνολο 15 εργαζομένων στην δομή. Το ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει τόσο ανοιχτή νοσηλεία όσο και κλειστή, ενώ αυτή την στιγμή βάσει του προσωπικού που υπάρχει λειτουργεί μόνο η ανοιχτή νοσηλεία. Το κέντρο εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα ασθενών οι οποίοι χρήζουν αποκατάστασης, φυσικοθεραπείας (μυοσκελετικών παθήσεων, χρόνιων νευρολογικών παθήσεων κ.ά.), εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ειδικής αγωγής ενώ, δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο δημόσιο κέντρο στην ευρύτερη περιοχή του νομού το οποίο να παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες.

Η αποχώρηση μας με τη λήξη του προγράμματος θα οδηγήσει σε υποστελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου και κατ’ επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου στο οποίο ανήκει, την στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και όχι αποχωρήσεις του ήδη υπάρχοντος. Επιπρόσθετα, είναι φανερό ότι ο τομέας της υγείας πάσχει λόγω του περιορισμένου προσωπικού οπότε κρίνεται απαραίτητη η ανανέωση των συμβάσεων στον εν λόγω τομέα. Σε αυτή μας την πρόταση έρχεται να συνηγορήσει η εργασιακή εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στην υπηρεσία μας όλο το διάστημα της εργασίας μας. Ακόμα, αξίζει να αναφερθούμε στο πρόβλημα που γεννάται για τη χώρα μας με το φαινόμενο του “brain drain” κατά το οποίο νέοι πτυχιούχοι αναζητούν την εργασιακή τους τύχη πέραν του ελλαδικού χώρου.

Συμπερασματικά, με την παρούσα επιστολή, γνωστοποιούμε το αίτημά μας για την ανανέωση των συμβασιούχων του προγράμματος «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 5500 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22- 29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν.1892/1990 (Α’ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα».
Με εκτίμηση,

οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες