Λαϊκή Ενότητα:ΌΧΙ στα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα - ΝΑΙ στην απλή και ανόθευτη αναλογική" - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιανουαρίου 26, 2020

Λαϊκή Ενότητα:ΌΧΙ στα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα - ΝΑΙ στην απλή και ανόθευτη αναλογική"


Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για περαιτέρω νόθευση της λαϊκής βούλησης με την εισαγωγή και ψήφιση του νέου καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.

Η επαναφορά του μπόνους και η διατήρηση του 3% ως αναγκαίου ποσοστού εισόδου στο Κοινοβούλιο, που προέβλεπε και ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, με άλλοθι τάχα την ανάγκη συγκρότησης κυβερνήσεων πολιτικής σταθερότητας, ουσιαστικά παγιώνει τις κυβερνήσεις μειοψηφίας ανεξάρτητα από την θέληση του λαού.

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να πνίξει την λαϊκή δυσαρέσκεια και να οδηγήσει και στο μέλλον το εκλογικό σώμα με εκβιασμούς( χαμένη ψήφος) σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές του νέου μνημονιακού δικομματισμού.

Η απλή και ανόθευτη αναλογική είναι το μόνο γνήσια δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, όχι διότι κατ΄ ανάγκη οδηγεί στην άσκηση φιλολαϊκών πολιτικών από τις κυβερνήσεις αλλά διότι καταγράφει και αναδεικνύει στο Κοινοβούλιο την λαϊκή βούληση.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι ο λαός με τους αγώνες του θα ξεπεράσει τα καλπονοθευτικά συστήματα και θα εκφράσει την βούληση του για άσκηση φιλολαϊκών πολιτικών προς όφελος της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

24/1/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες