Υπ. Παιδείας: Δωρεάν tablet στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη – Θα τα μοιράζουν οι Διευθυντές των σχολείων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2020

Υπ. Παιδείας: Δωρεάν tablet στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη – Θα τα μοιράζουν οι Διευθυντές των σχολείων


Το γεγονός ότι αρκετοί μαθητές σε πολλές εκπαιδευτικές βαθμίδες δεν διαθέτουν tablet ή υπολογιστή ούτως ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ ένα σημαντικό αριθμό tablet και laptop ώστε να δοθούν στους μαθητές που πραγματικά τα χρειάζονται ώστε να μην αποκλείονται από την μάθηση.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δεχθεί δωρεές τόσο από επιχειρηματίες του κλάδου όσο και από φυσικά πρόσωπα για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποφάσισε ο εξοπλισμός αυτός, σε μορφή τάμπλετ, να αποσταλεί σε σχολεία που έχουν σχετικές ελλείψεις.Οι Διευθυντές των σχολείων θα μοιράσουν το σχετικό υλικό, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που διαπιστωμένα, το έχουν ανάγκη.


Πώς θα γίνει η διανομή tablet στα σχολεία

Οι Διευθυντές των σχολείων θα μοιράσουν τα tablets στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαπιστωμένα το έχουν ανάγκη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν λήξει η εξ αποστάσεως διδασκαλία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν τα τάμπλετ πίσω στα σχολεία.

Οι διευθυντές σχολείων θα καταγράψουν τις ανάγκες για την παροχή υπολογιστών-tablet σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στους διευθυντές των σχολείων, στόχος είναι:

α) να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού όσο και μετέπειτα στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και των νέων μορφών μάθησης.

β) να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού.Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει περαιτέρω το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο (π.χ. λόγω χαμηλού εισοδήματος, πολύτεκνες οικογένειες, τηλεργασία γονέων/κηδεμόνων)

2. Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την καταγραφή των αναγκών της ανωτέρω δράσης σε επίπεδο σχολικής μονάδας και να το αποστείλετε στο τμήμα Μελέτης και Προμήθειας Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ
Τα δύο κριτήρια για την καταγραφή των αναγκών σχολείων και μαθητών

Σύμφωνα με διευκρινίσεις από το Τμήμα Ε’ Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας και με βάση την παράγραφο (β) της εγκυκλίου, τα κριτήρια για την καταγραφή των αναγκών των σχολικών μονάδων θα είναι:

1. Αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών που δε μπορούν να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης εξοπλισμού (κινητού, φορητού Η/Υ, σταθερού Η/Υ).

2. Αριθμός οικογενειών που δε διαθέτουν επαρκές πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών για σύνδεση στο διαδίκτυο (πολυμελείς οικογένειες, χρήση των συσκευών από γονείς για τηλεργασία)

Δείτε την εγκύκλιο στο ακόλουθο αρχείο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TABLET LAPTOP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες