ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Δένδια, “θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”…


Ο Μητροπολίτης Πωγωνιανής, Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης κύριος Ανδρέας έχει δείξει πως υπερασπίζεται διαχρονικά Ελλάδα και Ορθοδοξία. Είναι ένας φλογερός ποιμενάρχης μιας ακριτικής και αιματοβαμμένης περιφέρειας της Πατρίδος μας. Είναι άξιος συνεχιστής του τεράστιου έργου, του προκατόχου του Σεβαστιανού για τη Βόρειο Ήπειρο.

Έτσι σε δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεώς του στις 28 Μαΐου 2020, διατυπώνει τις ανησυχίες του για την οδυνηρή έκπληξη σχετικά με την ναυτική συνεργασία Αλβανίας και Τουρκίας.

«Δοκίμασα οδυνηρή έκπληξη, διαβάζοντας σε σοβαρή ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα, ότι “η Αλβανία είναι σχεδόν έτοιμη να ενεργοποιήσει την βάση Πασά λιμάνι στον κόλπο του Αυλώνος για το τουρκικό ναυτικό, με το οποίο έχει από χρόνια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. Αυτό σημαίνει, ότι πολύ σύντομα μπορεί να δούμε τουρκικό στόλο να εξορμά από εκεί και να ελέγχει το Ιόνιο. Δεδομένου μάλιστα ότι πλησιάζει την ολοκλήρωσή της η ναυπήγηση του τουρκικού αεροπλανοφόρου “ANADOLU”, μπορεί και αυτό να το δούμε να ναυλοχεί στον Αυλώνα και να συντονίζει από εκεί κινήσεις των άλλων τουρκικών πολεμικών” («ΕΣΤΙΑ», 27.5.2020).

Σ’ αυτή την πληροφορία με ανησυχούν σφόδρα δύο πράγματα:

α) Η Αλβανία έχει, μέχρι πρόσφατα, προβεί σε διάφορες ενέργειες εις βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Και μάλιστα, ενώ ζητάει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά όμως, όπως η Ελλάδα δεν έχει ασκήσει την επιρροή πού μπορεί για να υποχρεώσει την Αλβανία να αναστείλει τα σχέδιά της για τον τουρκικό Ναύσταθμο στον Αυλώνα, έτσι συμβαίνει και με την ένταξη της γείτονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο, ώστε να σταματήσει την πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε., εφ’ όσον δεν σέβεται καθόλου τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. Εν τούτοις, αυτό το δικαίωμά της ἡ Χώρα μας ούτε καν το έχει επικαλεσθεί. Αντίθετα, αφήνει την Αλβανία να γίνεται ενεργούμενο της Τουρκίας και του νέο-σουλτάνου Ερντογάν, χωρίς να αντιδρά.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα, η Αθήνα αδιαφόρησε για τα δεινά των Βορειοηπειρωτών, όπως αδιαφόρησε για την εν ψυχρώ δολοφονία από την αλβανική Αστυνομία του νεαρού, γενναίου Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις 28 Οκτωβρίου 2018. Δυστυχώς!

β) Ὁ Ναύσταθμος στον Αυλώνα, πού παραχωρεί ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στον κ. Ερντογάν, μπορεί πολύ σύντομα να γίνει τόπος εξορμήσεως του τουρκικού στόλου στο Ιόνιο και να το ελέγχει. Έτσι, ἡ Τουρκία θα περισφίγγει την Ελλάδα από το Αιγαίο και από το Ιόνιο.

Κι’ αυτό μεν το ζήτημα καλείται να το λύσει η υπεύθυνη πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας μας.

Διερωτώμαι, όμως, εναγωνίως: Γιατί έχουμε επιτρέψει να συμβαίνει αυτή η κλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών, χωρίς, μάλιστα, να αντιδρούμε; Γιατί δεν αγωνιούμε για την τύχη των Βορειοηπειρωτών, οι οποῖοι βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο του αλβανικού μισελληνισμού; Βέβαια, κανένας δεν αγνοεί τα προβλήματα πού έχει στο εσωτερικό της η Ελλάδα. Καλόν, όμως, είναι η Αθήνα να μην επικεντρώνεται μόνο στα τρέχοντα προβλήματα και να αφήνει άλλα ζητήματα - όπως το Βορειοηπειρωτικό – να παραμελούνται. “Και ταύτα έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι” (Ματθ. κγ΄ 23). Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό ουδενός. Όχι ! Αλλά είναι αλήθεια περίτρανη, ότι “θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”.

Προσεύχομαι εκτενώς, ο Χριστός να φωτίζει τον πολιτικό κόσμο της Χώρας μας, ώστε να αποτραπούν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις»!

Φρονώ ως Έλληνας, πώς αυτή είναι περήφανη και πατριωτική πολιτική!

Γιατί δεν τολμούν, ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ μας;;

Αν έχει τέτοιες συμβούλους ο Πρωθυπουργός, να τις χαίρεται…



Είναι ποτέ δυνατόν Έλληνας Πρωθυπουργός να έχει για Σύμβουλο Επικοινωνίας, άνθρωπο που να λέγει πώς:

«Μισώ τα Έθνη και τις Πατρίδες»;

Να ισχυρίζεται πώς:

«Τη σιχαίνομαι αυτή τη χώρα… Θέλω να καταστραφούν τα πάντα…»;

Παραθέτουμε παρακάτω δημοσίευμα που αλιεύσαμε από το https://doxaorfanakigreece.home.blog/:

«Η κυρία Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, φίλη της συζύγου του Πρωθυπουργού, φέρεται να είναι όπως και η ίδια δηλώνει… Σύμβουλος επικοινωνίας στην Ν.Δ…

Η κυρία Ευθυμιοπούλου αρθρογραφεί παράλληλα στο Liberal.gr ενώ πολλά από τα άρθρα της δημοσιεύονται και στο Athens Voice, γνωστά φερέφωνα του κυβερνώντος κόμματος…
Βλέποντας τις αναρτήσεις της κυρίας Ευθυμιοπούλου, που πριν λίγες μέρες έκανε και σεμινάρια επικοινωνίας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, θα φρίξει κανείς με όσα αντεθνικά και αντιχριστιανικά βλέπει, όπως: “Μισώ τα Έθνη και τις Πατρίδες”, αλλά και κάτι από τον 18ο αιώνα που λέει πως “οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν προτού στραγγαλιστεί και ο τελευταίος Βασιλιάς με τα έντερα του τελευταίου παπά”, ακόμη και να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες “άχρηστο λαό”»!

Εάν αυτά όλα αληθεύουν, αυτή η κυρία εξακολουθεί και παραμένει στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού και του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας;;

Το ΑΚΚΕΛ σε φάση συζητήσεως συνεργασιών κομμάτων…




Δημιούργησε πολύ πολιτικό θόρυβο το Κυριακάτικο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Σμπαράλια ο εθνικιστικός χώρος – Διεργασίες για νέο κόμμα στην κεντροδεξιά”!

Έτσι παρακάτω καταχωρούμε τη δήλωση που πήραμε από το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος:

«Το ΑΚΚΕΛ διαρκώς τονίζει, και έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, ότι είναι ενωτικό κόμμα και ότι λειτουργεί πάντα στην βάση της ένωσης των πατριωτικών δυνάμεων και των υγειών πολιτικών δυνάμεων στα κόμματα.

Η ενωτική λειτουργία του ΑΚΚΕΛ όμως δεν το εμποδίζει να αντιληφθεί ότι χρειάζεται προσοχή στην συμμετοχή του σε συνεργασίες με άλλα κόμματα και κινήσεις. Οι καθεστωτικές δυνάμεις έχει αποδειχθεί ότι έχουν διεισδύσει και έχουν επηρεάσει καθοριστικά πρόσωπα και ομάδες μέσα σε κόμματα τα οποία υποτίθεται ότι λειτουργούν αντικαθεστωτικά αλλά σε κρίσιμες στιγμές δημιουργούν διασπάσεις ή άλλες ενέργειες για μείωση του αντίκτυπου στο εκλογικό σώμα.

Για να φαίνονται τα καθεστωτικά, συστημικά κόμματα ως "μοναδικές επιλογές".
Η πολυδιάσπαση του πατριωτικού χώρου είναι γνωστό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τέτοιου είδους συγκαλυμμένες ενέργειες. Αυτή την περίοδο το ΑΚΚΕΛ βρίσκεται σε επαφή με αρκετά κόμματα χωρίς όμως να έχει καταλήξει ουσιαστικά σε εκλογική συμφωνία. Σε συνεργασία με το Πράσινο Κίνημα έχει προχωρήσει σε δημόσια πρόσκληση προσώπων και ομάδων για την δημιουργία ενός δημοκρατικού τείχους άμυνας απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Το ΑΚΚΕΛ είδε ακόμη και περιπτώσεις όπου κάποια ηγετικά στελέχη πατριωτικών αντικαθεστωτικών κομμάτων, που δεν κατέβηκαν στις προηγούμενες εκλογές, καλούσαν τα μέλη και τους ψηφοφόρους τους να απέχουν από την ψηφοφορία και υπόγεια κατεύθυναν ψήφους προς τη Νέα Δημοκρατία ακόμη και τη Χρυσή Αυγή με το πρόσχημα της αντίστασης απέναντι στον άθεο ΣΥΡΙΖΑ.

Τους έστειλαν στην αντίχριστη Νέα Δημοκρατία και στους Ναζί της Χρυσής Αυγής.
Το ΑΚΚΕΛ θα προχωρήσει σε συνεργασίες στη βάση συμφωνίας πάνω σε θεμελιώδη θέματα με την προοπτική συμμετοχής σε σχήμα διακυβέρνησης. Δεν υποστηρίζουμε την μίζερη και πρακτικά άγονη πολιτικά προσέγγιση του "να τρυπώσουμε στη Βουλή". Ο πατριωτικός και αντικαθεστωτικός χώρος χρειάζεται να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας για να μπορούμε να αντισταθούμε ως Ελληνισμός απέναντι στην πραγματική Πανδημία της εγκληματικής παγκοσμιοποίησης.»!!

Ξανά φίλοι Τουρκία – Ισραήλ;



Είναι δεδομένο πως η Τουρκία προσεγγίζει τις διαθέσεις του Ισραήλ, προκειμένου να διαπραγματευτούν τη δημιουργία ενός αγωγού φυσικού αερίου, που όπως αποκάλυψε Ισραηλινός δημοσιογράφος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δεν θα βλάπτει την ενεργειακή συμφωνία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδος και Κύπρου (;;;)!

Ωστόσο, οι δικές μας κεραίες έπιασαν επιπλέον (από πολύ έγκυρη πηγή), ότι ήδη άρχισαν συνομιλίες μεταξύ των ΥΠΕΞ Ισραήλ και Τουρκίας, για θέματα ΑΟΖ και ζητημάτων που άπτονται Σύρων, Κούρδων και Ιρανών!
Επίσης μας ενημέρωσαν ότι, μετά από 10 χρόνια Ισραηλινό cargo προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σχεδιάζεται η επαναφορά πρεσβευτών μεταξύ των δυο χωρών!

Γνωρίζει τα παραπάνω η ελληνική κυβέρνηση και δεν ανησυχεί;
Εκτός και εάν γνωρίζει και λαμβάνει τα μέτρα της, εν όψει της κυκλωτικής κίνησης που κάνει ο Ρ. Τ. Ερντογάν κατά της Ελλάδος!

Ο χρόνος θα δείξει τα εθνικά αντανακλαστικά της ελληνικής κυβερνήσεως!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες